Seriemoordenaars staan centraal in nieuwe A&E-reeksen

Het was hier op deze site al te lezen: 2012 wordt het jaar van de horrorseries. Ondertussen springen steeds meer zenders op de trein. Voortrekker daarin lijkt NBC te zijn, die de bloeddorstige toer wil opgaan. Ondertussen heeft ook de Amerikaanse kabelzender A&E Network plannen om meer eigen series te maken en in zijn twee volgende projecten staan seriemoordenaars centraal.

Eerste project is een prequel-serie op de Alfred Hitchcock-film Psycho. In Bates Motel willen de makers inzicht geven in hoe de bekendste moordende moteleigenaar, Norman Bates, zijn geest veranderde in zijn kinder- en tienerjaren. Bates Motel vertelt het verontrustende en donkere achtergrondverhaal van hoe Bates door zijn moeder Norma en diens vriend psychisch werd geterroriseerd en zo transformeerde in één van de bekende seriemoordenaars van het witte doek.

Er werden in het verleden al ongelukkige en onsuccesvolle pogingen gedaan om het verhaal van de jeugd van Norman Bates te vertellen. Zo maakte de Amerikaanse zender NBC in 1987 al de TV-film Bates Motel, die tevens als pilot voor een later afgevoerde serie diende. Later werd er ook nog de film Psycho IV: The Beginning gemaak, met Anthony Perkins nogmaals in de rol van de volwassen Norman Bates, maar ook deze film werd geen succes. Nu mag Universal TV en Twelve and Holding-scenarist Anthony Cipriano een nieuwe poging wagen om de Norman Bates-franchise nieuw leven in te blazen.

Naast Bates Motel heeft A&E Network ook groen licht gegeven voor een Amerikaanse remake van de Deense serie Den som dræber (Those who kill). In deze reeks, gebaseerd op de boeken van Elsebeth Egholm, draait het rond een vrouwelijke politierechercheur die seriemoordenaars probeert te klissen. Hiervoor laat ze zich bijstaan door een profiler die gespecialiseerd in de psychologische gedachtegang van seriemoordenaars. Voor de reeks, die Kill zou heten, werd The X-Files-scenarist Glen Morgan aangetrokken en de reeks zal door onder andere Brian Grazer (24, Lie to me, Friday Night Lights) geproduceerd worden. De Deense reeks was in eigen land een groot succes en veroorzaakte ophef omdat sommige scenes wel heel expliciet waren voor het vroege uitzenduur. Ondertussen is men in Denemarken al bezig aan een tweede seizoen. Bij ons kan je de dvd-box van het eerste seizoen van het Deense origineel al een tijdje in de winkels terugvinden.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Robbert
Robbert
11 jaren geleden

Klinkt interessant. Ga die Deense serie alvast maar eens checken dan.

Robbert
Robbert
11 jaren geleden

Ziet er interessant uit. Gelijk die Deense serie maar eens checken dan.

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x