Overzicht Horrorseries 2012

Horror Televisie2012 lijkt het jaar te worden van de TV-series en ook horror zal hiertussen niet ontbreken. Hier is een overzicht van horrorseries die dit jaar in Nederland worden uitgezonden, horrorseries die nog niet naar ons land komen en we sluiten af met een paar toekomstige horrorseries.

Horrorseries op televisie in 2012:

Bedlam

Bedlam Heights is een hip, recentelijk gerenoveerd appartementencomplex. De bewoners denken dat ze op het beste adres ter wereld wonen, maar ze weten maar weinig over het tragische verleden van hun nieuwe thuis. Het gebouw Bedlam Heights is een voormalig psychiatrische inrichting, waar de geesten van het donkere en gewelddadige verleden ronddwalen. Zij willen hun eigendom terug en wraak nemen op degenen die hen onrecht hebben aangedaan.

De serie Bedlam is eind vorig jaar begonnen en wordt nu elke dinsdag om 21.15u uitgezonden op FOXlife

meer infoTrailer
Bedlam

 

Supernatural seizoen 4 t/m 7

De horrorserie Supernatural gaat over de broers Sam (Jared Padalecki) en Dean (Jensen Ackles) Winchester die jagen op allerlei soorten demonen. In seizoen vier gingen de broers Winchester de strijd aan met de duivel, seizoen 5 gaat een stap verder en is een race tegen de klok om de engelen van de apocalyps te stoppen.

Net 5 zendt de serie in Nederland uit, op 1 januari was de zender bij aflevering 20 seizoen 4, waarna op 29 januari seizoen 5 begint. In Amerika wordt nu seizoen 7 uitgezonden.

Meer infoTrailerSupernatural - The CW

 

Being Human seizoen 4

In het nieuwe seizoen draait de Britse comedy/dramaserie Being Human om Annie (geest), George (weerwolf), Tom (weerwolf) en ontmoeten we nieuwkomer Hal (vampier), die ook dit jaar een poging doen om een rustig en zo menselijk leven proberen te leiden. Het lot van de mensheid ligt echter in hun handen, aan hun de taak om de hernieuwde opkomst van de vampieren een halt toe te roepen. Dat, terwijl ze zich ook moeten ontfermen over de babyweerwolf van George en Nina.

Seizoen 4 van Being Human begint 5 februari 22.00u op BBC3 en 28 februari 21.00u op FOXlife.

Meer infoTrailer

 

Death Valley

Death Valley gaat over een nieuw onderdeel van de politie in Los Angeles, de Undead Task Force (UTF) genaamd. Zij moeten de vampieren, weerwolven en zombies in het gareel houden die in California’s San Fernando Vallei een ‘normaal’ leven leiden. In documentaire stijl volgen we deze agenten in hun spannende, maar ook grappige dagelijkse werkzaamheden.

Death Valley is in 2011 op MTV Amerika uitgezonden en vanaf 5 februari elke zondag om 22.45 uur MTV Nederland.

Meer infoTrailerMTV Death Valley

 

Dexter seizoen 6

In seizoen 5 heeft Dexter zichzelf beter leren kennen en weet dat zijn verlangen om te moorden, groter is dan die naar menselijke relaties. Nu nog iemand het grote geheim van Dexter weet en anderen steeds dichter bij de waarheid komen, hoelang kan onze favoriete bloedspatteranalist en seriemoordenaar zijn donkere kant nog geheim houden? Dat nog zeker tot 2013.

In Nederland wordt seizoen 6 van Dexter vanaf 6 februari elke maandagavond om 21.15 bij 13th Street uitgezonden, in mei bij de VPRO op Ned 3.
meer infoTrailer
dexter seizoen 6

 

The River

Wildlife expert en tv-persoonlijkheid Dr. Emmet Cole. Echter, na de laatste opnames diep in het ongerepte Amazone-gebied is hij niet meer teruggekomen. Als zijn familie zes maanden later de hoop op zijn terugkeer bijna heeft opgegeven, gaat het gps-alarm van Emmet plotseling af en kan men hem opsporen. Om de reddingsoperatie in de moeilijk begaanbare Amazone te bekostigen besluit men om er een reallife docu van te maken: The River.

De serie lijkt een combinatie te worden tussen de film Paranormal Activity en serie Lost en wordt vanaf 7 februari in Amerika uitgezonden, twee dagen later is de serie in Nederland te zien op HBO3

meer infoTrailerThe River serie

 

The Walking Dead seizoen 2 en 3

Rick Grimes is één van de weinige overlevenden in deze verschrikkelijke toekomst, een paar maanden geleden was hij nog een wijkagent die nog nooit zijn vuurwapen had gebruikt en slechts één keer een lijk heeft gezien. Nu moet hij, alleen in een wereld vol verwarring en dood, zijn vrouw en kind weer zien te vinden. In a world ruled by the dead, we are forced to finally begin living.

Het tweede seizoen van The Walking Dead heeft een korte winterstop en komt 12 februari weer terug. Met twee weken (23 feb) vertraging ten opzichte van Amerika zendt FOXlife seizoen 2 van The Walking Dead uit. Het derde seizoen van The Walking Dead is bevestigd en zal als alles goed gaat in september/oktober 2012 worden uitgezonden.

meer infoTrailer
The Walking Dead

 

True Blood seizoen 5

Producent Alan Ball heeft voor HBO de boekenreeks ‘Sookie Stackhouse Collection’ van Charlaine Harris omgetoverd tot een tv-serie waar vampieren uit de kast kist komen en er een relatie ontstaat tussen de 173-jaar oude vampier Bill Compton (Stephen Moyer) en de schijnbaar onschuldige serveerster Sookie Stackhouse (Anna Paquin) die iedereens gedachtes kan horen. Ongeveer ieder seizoen maken we kennis met een nieuw bovennatuurlijk wezen; weerwolven, shapeshifters, feeën, enzovoorts.

True Blood wordt gebruikelijk in juni op HBO in Amerika uitgezonden en in augustus bij FOXlife in Nederland. Beide data voor seizoen 5 zijn nog niet bekend.

meer infoTrailerTrue Blood serie

 

Haven seizoen 3

Een bovennatuurlijke serie gebaseerd op de novelle “The Colorado Kid” van schrijver Stephen King, waarin de aandacht wordt gericht op Haven, een klein stadje in Maine, waar vervloekte mensen in ballingschap proberen een normaal leven te leiden, ondanks hun paranormale omstandigheden. Wanneer hun vloek begint terug te keren, wordt FBI-agente Audrey Parker gestuurd om de vreemde gebeurtenissen te onderzoeken.

Haven seizoen 2 wordt nu elke woensdag uitgezonden op Syfy Nederland, het derde seizoen is aangekondigd en zal naar verwachting in oktober 2012 hier te zien zijn.

Meer infoTrailerHaven - syfy

Horrorseries nog niet in Nederland:

American Horror Story

Therapeut Ben Harmon, zijn vrouw Vivian en hun dochter verhuizen van Boston naar Los Angeles verhuizen om zo hun verleden achter zich te laten. De nieuwe woning van het gezin blijkt echter een echo van het verleden en dit zal de familie Harmon niet de rust gunnen die ze zo verlangen.

In 2012 krijgt American Horror Story een vervolg, terwijl we in Nederland nog wacht tot de serie door een zender wordt opgepakt.

meer infoTrailer
American Horror Story - FX Network

 

Grimm – Once Upon A Crime

Detective Nick Burkhardt dacht dat hij geschikt was voor het zware werk bij de afdeling moordzaken in Portland, Oregon. En dat gaat prima … tot hij dingen begint te zien die hij niet kan verklaren, zo ziet hij een prachtige vrouw plotseling veranderen in een lelijke heks of ziet hij een normale man aan voor een gemene trol. CSI maar dan in de stijl van de sprookjes van Grimm.

Sinds december wordt Grimm door NBC in Amerika uitgezonden

meer infoTrailer
Grimm - NBC serie

 

Teen Wolf

De jonge Scott McCall wordt gebeten door een weerwolf. Nu mag je in de puberteit wat extra haargroei verwachten, maar bij Scott loopt het de spuigaten uit. En alsof volwassen worden nog niet erg genoeg is, wordt hij nu ineens op de hielen gezeten door weerwolfjagers. Het drama wordt helemaal compleet als een van de weerwolfjagers de vader van zijn nieuwe vriendinnetje blijkt te zijn, want romantiek mag natuurlijk niet ontbreken. Toch is Teen Wolf geen Twilight, maar bevat voldoende bloed en horror.

MTV Amerika heeft inmiddels een tweede seizoen besteld, maar in Nederland heeft de zender geen plannen om de serie uit te zenden.

Meer infoTrailer
MTV Teen Wolf

Toekomstige horrorseries:

– Eli Roth maakt horrorserie Hemlock Grove voor Netflix
– Stephen Kings Under the Dome wordt tv-serie
– NBC is bezig met een remake van The Munsters
– Er zijn plannen voor nieuwe serie Tales from the Crypt
– Over de toekomst van Locke and Key is nog weinig bekend.
– Ook The Dark Tower heeft nog geen bevestiging
Zombieland 2 wordt waarschijnlijk geen film, maar een tv-serie

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

9 gedachten over “Overzicht Horrorseries 2012”

  • Nee juist niet de serie volgt een eigen tempo waarin duidelijk een andere soort horror wordt vastgelegd. Door dit pad te volgen wordt de serie naarmate steeds beter en beter.

   Beantwoorden
 1. Grimm heeft naar mijn mening absoluut pretentie, het zijn de special effects die het hem doen. Er is te weinig budget om het geloofwaardig te maken..jammer. De idee achter de serie is erg origineel.

  Beantwoorden
 2. The walking dead is echt een aanrader!!!! Ik ben nu bij seizoen 3 het word heel spannend en het is soms behoorlijk zielig! Tis echt geweldiiiiigg!

  Beantwoorden

Plaats een reactie