NBC brengt het klassieke Dracula-verhaal weer tot leven

Begin dit jaar kon u hier al lezen dat de Amerikaanse netwerkzender NBC plannen had om een Dracula-reeks te maken. Ondertussen heeft de zender de scenario’s gelezen en heeft ze een eerste 10-delig seizoen besteld. De zender kon meteen ook meedelen dat The Tudors-acteur Jonathan Rhys Meyers heeft toegehapt om de rol van de iconische vampier te spelen.

Volgens NBC was het tijd om na alle hedendaagse vampieradaptaties à la Twilight en True Blood terug te grijpen naar het origineel, namelijk de Dracula van Bram Stoker. De reeks zal dan ook plaatsvinden in 1890. Dracula doet zich voor als een Amerikaanse zakenman die naar London komt om de mensen in de Victoriaanse tijd warm te maken voor de moderne wetenschap en technologie. Maar de ware reden dat hij naar London afreist, is om wraak te nemen op degene die hem eeuwen terug hebben verbrand en zo zijn leven hebben verwoest. Er is echter één element die zijn hele plan op de helling kan zetten. Hij wordt namelijk hopeloos verliefd op een dame die de reïncarnatie van zijn overleden vrouw lijkt te zijn.

De nieuwste Dracula-bewerking is in handen van scenarist Cole Haddon en producers Tony Krantz (24), Colin Callender (voormalig HBO-hoofd van de filmafdeling) en Downton Abbey-producer Gareth Neame. Ook de Britse zender Sky Living (Strike Back) heeft de reeks aangekocht en zal eraan meewerken. De opnames zouden later dit jaar van start gaan. Voorlopig zijn er nog geen verdere castleden bekend en wordt het ook nog wachten tot een later tijdstip tot wanneer bekend zou worden wanneer de reeks op het scherm te zien zal zijn.

De NBC-reeks zal komend televisieseizoen niet de enigste vampierenreeks zijn die teruggrijpt naar de originele verhalen. Ook de Amerikaanse kabelzender Starz wilt een klassieke vampierenreeks maken en laat zich daarbij inspireren door het Vlad Dracula-verhaal.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “NBC brengt het klassieke Dracula-verhaal weer tot leven”

  1. …kweet niet zo zeker of dat nou echt met de financiele crisis te maken heeft, maar ik ben blij dat ze terug zijn 🙂 en dat de vampier weer een beetje in ere hersteld wordt ..werd een beetje moeilijk van al die Twilight bullcrap.. maar goed..eerst zien dan geloven 😉

    Beantwoorden
  2. Ik ben toch ook blij dat men terugkeert naar de bron. Ik heb niets tegen Twilight of True Blood, vermits zij de vampierenmythologie gebruikten om andere verhalen te vertellen, maar uiteindelijk blijven de originele verhalen en interpretaties toch de beste horror opleveren.

    Beantwoorden

Plaats een reactie