NBC-serie Grimm krijgt derde seizoen

Terwijl veel Nederlanders en Belgen boos zijn om de onverwachte (tijdelijke) uitzendstop van seizoen 2 van de tv-serie Grimm op RTL 5 en 2BE, heeft de Amerikaanse tv-zender NBC aangekondigd dat Grimm met de opnames van seizoen 3 mag beginnen. Ook Revolution, Chicago Fire, Parenthood en Law & Order: Special Victims Unit krijgen een nieuw seizoen van de zender.

grimm-scene-investigationDe serie Grimm is gemaakt door de producenten van Buffy the Vampire Slayer en Angel en is het beste te omschrijven als bovennatuurlijke CSI-reeks gebaseerd op de sprookjes van Grimm, beter gezegd: Grimm Scene Investigation.

Nick Burkhardt (David Giuntoli) ontdekt dat hij afstamt van een lange bloedlijn van Grimms, behoeders van de balans tussen de mensen en de mythische wezens die ons belagen. Gezegend – of vervloekt – met de gave om het kwaad te zien dat onder ons leeft, probeert Nick wanhopig om zijn twee levens gescheiden te houden. Zijn betrokkenheid bij de eeuwenoude rivaliteit in het Grimm-universum doet die scheidingslijn echter steeds meer vervagen.

Het eerste seizoen van de serie was direct een succes en slechts een paar weken na het afronden van de opnames van het eerste seizoen kon men beginnen met 22 nieuwe afleveringen te schieten. Ook het derde seizoen krijgt 22 afleveringen en zal ergens vanaf het najaar in Amerika worden uitgezonden. Over Nederlandse en Belgische uitzendtijden is niets bekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?