RTL 5 stopt plotseling (tijdelijk) met tv-serie Grimm

Grimm serie
Veel kijkers uitten vandaag – 28 maart – hun frustraties dat er bij RTL 5 geen afleveringen van Grimm werden uitgezonden, maar het programma Gênante Lijven. Juist bijzonder omdat aansluitend op seizoen 1 vorige week met de eerste twee afleveringen van het tweede seizoen van Grimm werd begonnen.

Een duidelijke reden geeft de zender niet, maar verstopt onder het kopje ‘publieksvoorlichting’ geeft RTL 5 de volgende melding over Grimm:
“Op 21 maart worden de laatste twee afleveringen van dit voorjaar uitgezonden. Het is momenteel nog onbekend wanneer RTL5 de serie kan vervolgen.”

In Nederland is Grimm seizoen 1 sinds vorige week te koop op DVD, maar omdat ook in Amerika het 22 afleveringen tellende tweede seizoen nog bij tv-zender NBC loopt is nog niet bekend wanneer deze op (import) DVD verschijnt.
De serie is inmiddels met meerdere seizoenen op DVD/bluray verschenen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

51 gedachten over “RTL 5 stopt plotseling (tijdelijk) met tv-serie Grimm”

 1. Beetje gênant tegenover de kijker. Was het te duur RTL 5??
  Zo trekken jullie ons niet echt naar jullie zender.
  Hoop dat RTL4 het overneemt, die luisteren stukken beter naar de kijker.

  Beantwoorden
 2. ik vind het zo jammer dat rtl 5 dit zomaar doet.wij kijken het zo graag en dan opeens zonder aankondiging vooraf gestopt.geen stijl rtl 5

  Beantwoorden
 3. ik heb zelf een vaag vermoede dat grimm gewoon niet meer wordt uitgezonden dat het te laag is of zo iets duss de kans is er natuurlijk ook nog dat grimm gewoon niet meer komt.

  Beantwoorden
 4. okee mensen dit gaat mischien niet leuk worden maar de kans is dus echt heel erg groot dat grimm niet meer op tv komt niemand wil er wat over vertellen maar de aankomende paar maanden of weken zal er geen grimm meer komen op rtl5

  Beantwoorden
 5. Hahaha, wat een stel droeftoeters bij die zender. Hebben ze eens een programma dat niet gaat over kansloze figuren uit de zelfkant van de maatschappij die als een barbie over weet ik het wat voor prairie lopen te zwalken, stoppen ze er weer mee.

  Weg met die tv-kneuzen, ik ga wel weer gewoon dvd’s halen.

  Sowieso is dat rtl5 zo kansloos als wat. Als je de programmering bekijkt zie je dat naarmate de avond vordert de programma’s steeds kanslozer worden…..en dat is echt knap, dat het gewoon steeds erger kan.

  Beantwoorden
  • Precies. Het is toch onvoorstelbaar dat je alleen nog maar een volstrekte asociale idioot moet zijn om zendtijd bij rtl5 te krijgen… -.-“

   Beantwoorden
 6. Dit werkt gewoon meer downloaden in de hand. Het volgen van tv series, die niet vallen onder de mainstream (CSI, Bones, Charmed, NCIS en meer van dat soort meuk) op de commerciele zenders is gewoon niet te doen, omdat er plotseling tijdswijzigingen zijn of seizoenen nog voor het einde worden afgebroken. Er valt niets tegen te doen, dus als je een serie wil volgen kun je m.i. het beste de DVD’s kopen of het binnenhalen op je computer.

  Beantwoorden
 7. daarom draai ik Sickbeard met sabnzbd op mijn Nas.. om van dit gezeur af te zijn ik geniet gewoon elke week lekker de dag na uitzenden van mijn Grimm aflevering (en 11 andere series) om het verhaal in 1x achter elkaar te kijken..

  wat ik vooral jammer vind altijd is dat ze series ook altijd vreemd uitzenden verschillende seizoenen door elkaar of niet in chronologische volgorde…

  ik kijk zelf ook nog zelden tv omdat we de 1e na de andere talentenjacht hebben..
  ik wou dat meer mensen dit deden zodat de zenders eens stopten met het uitzenden van deze programma’s

  Beantwoorden
 8. Maar zo is het dus altijd geweest:
  goede programma’s met een sterke fan base worden meteen opzij geschoven voor commerciele bagger als Genante Lijven, de zoveelste “talentenjacht” (en hoeveel talenten zijn hier nu werkelijk uit voort gekomen?) of extra nieuwsuitzendingen over onzin als bijvoorbeeld een ingegroeide teennagel of scheet die dwars zit bij een of andere Nederlandse nep-celeb als Patty Brard of die Ali B. (jongen, ga toch vakken vullen!).
  Hetzelfde is toen ook gebeurt met Firefly, dat ook nog eens in verkeerde volgorde werd uitgezonden, zodat veel nieuwe kijkers afhaakten omdat er geen touw aan vast te knopen was. Veronica deed dit indertijd ook met Stargate SG-1.

  Daarom kijk ik ook praktisch geen TV meer, maar alleen nog downloads.
  TV is een dood medium, en ironisch genoeg niet door de concurrentie van internet, maar zelfmoord door al die onzinnige, totaal oninteressante commerciele programma’s met veel te lange reclameblokken, waardoor mensen gaan zappen.

  Beantwoorden
 9. Gewoon downloaden als je kan,fuck die rtl;het maakt ze geen reet uit.als john de mol of galbak galjaard een tvserieRTLkanaal zouden starten zou dat getuigen van visie;in plaats daarvan melken ze talentenjachten en sensatierealitytv uit.mongolen

  Beantwoorden
 10. Inderdaad belachelijk!
  Één voordeel: ik heb nu de hele serie op mn computer staan en kan nu op elk willekeurig moment kijken zonder reclames…

  Beantwoorden
 11. Is er eens iets goeds op…dacht dat het een onderbreking vanwege Pasen was. Ik hoop dat RTL5 de draad weer oppakt. Naar Genante lijven en dat soort prgramma’s, zap ik gewoon overheen, kijk ik niet naar.

  Beantwoorden
 12. Daarom ben ik gestopt met kijken tv series op SBS en RTL deze doen dit al jaren en hebben maling aan de kijker, goede series zoals Fringe zijn nooit aan het laatste seizoen begonnen, Er zijn hele goede series die zelfde lot zullen ondergaan zoals: Vikings,Haven,Touch,Hannibal,Bates Motel,Dark Skies,Banshee,Cult,Game of Thrones,Walking Dead en nieuwe serie Under the Dome kan je daarom beter via usenet of torrents bekijken, geen risico en je bekijkt ze wanneer jij dat wil.

  Beantwoorden
 13. Typerend weer RTL , achterlijke tokkie zender. Dan maar goedkoop voor de zoveelste keer herhaling van een fopprogramma als gênante lijven. #boycot

  Beantwoorden
 14. schandalig. lijkt net5 wel die elke keer ineens uit het niets ophield met het uitzenden van Supernatural. er zijn fans zat die het kijken elke week. achja, ben Grimm seizoen 1 maar aan het downloaden as we speak. kan ik volgende week lekker aan 2 beginnen zonder gezeik van een zender die stop met uitzenden.

  werd Burn Notice ook niet ineens gestopt uit het niks? ben nu echt helemaal klaar met RTL5. en dag hoor.

  Beantwoorden
 15. Baal ook enorm denk je een lekker avond te hebben weer zomaar hup weg serie…..is toch geen reet meer aan die hele tv allemaal herhalingen op herhalingen en series die zomaar uit de lucht weer gaan balen zeker te duur en te weinig kijkers nou vond het wel top en baal enorm

  Beantwoorden
 16. Na jah…dat is zo zooitje altijd bij ons je word helemaal verdiept, in zo’n mooie serie en in eens en plotseling ….. PLOP ! alles is weg….
  Snap ik niet hoezo onze producer’s konden ze niet voorkomen ??
  ( bezuinigingen ??? ) ..?

  Beantwoorden
 17. Oh dat doen ze toch gewoon met alle tv series, je moet maar gewoon kijken wat Rtl 5 je VOORSCHOTELD, ben je het er niet mee eens kijk je toch niet.
  NOU IK VIND HET SCHANDALIG HOOR, Naar alle tv series die rtl 5 uitzend breken ze gewoon af.Ik hoop dat er toch eens iets meer naar de kijker toe geluisterd wordt.
  Want RTL 5 zo verliezen julie heel wat kijkers, en dan ook julie status.

  Beantwoorden
 18. Idd erg jammer dat zo’n leuke serie niet meer uitgezonden wordt:((
  Baal ook enorm denk je op donderdagavond lekker te hebben, maar zomaar weg de serie…..ik hoop dat ze het weer gaan uitzenden!!!

  Beantwoorden
 19. Bij de omroep die de rechten koopt voor meestal een bepaalde tijd werkt het niet om verkoop van de DVD, maar om het aantal keren dat ze de serie in een bepaalde tijd mogen uitzenden, – dat heet een window-, bv films worden gekocht en er zit een window op van 4 dan mag deze in een jaar tijd 4 x worden uitgezonden, hoe groter het pakket films dat een omroep koopt hoe vaker er een herhaling op zit. dit zelfde gebeurd met tv series. zoals bv het A team en het kleine huis.

  Beantwoorden
 20. idd zoooo jammer!!!!
  dacht ook idd eindelijk een serie te hebben die ik ging volgen en idd zonder enig bericht geen grimm meer!
  echt ongelovelijk.
  Ik hoop dat als ze het wel weer gaan uitzenden hier duidelijk bericht over komt en dat we dan niet eerst een paar afleveringen missen.
  en anders word het toch maar weer de serie op dvd aanschaffe…
  grrr wanneer houden ze idd eens de leuke en goede serie’s en minder van hetzelfde gesodemieter op tv, veel ziekenhuisenboel en veel talentenshows waar idd maar weinig beroemdheden uitvoort komen.
  RTL ik hoop dat jullie deze berichten lezen en er eens achterkomen wat de mensen echt willen zien!

  Beantwoorden
 21. Ja, lekker interresant al die real live soap’s zoals “Genante Lijven” of vergelijkbaar, daar hebben ze wel geld voor, maar voor een leuke serie zoals de Grimm ho maar.

  PS: eigelijk als je goed bekijkt hebben we veel zenders, maar veel van het zelfde!

  Beantwoorden
 22. Godverdomme, heb ik eindelijk een serie gevonden die leuk is en niet nergens op slaat zoals al die andere dramashows zetten ze het stop wat een stelletje mongolen.

  Beantwoorden
 23. Ik ben nog steeds diep teleurgesteld in rtl *piep* 5 Wat een geweldige (kuch) zender toch… Ik vrees dat ze Grimm niet meer gaan uitzenden. Helaas. Dus mensen gewoon naar Project free tv en daar de gehele serie kijken. Helaas begint seizoen 3 pas rond herfst, maar ja dat hij komt is tenminste zeker… Zucht, dan maar weer SLECHTE Nederlandse televisie kijken… Oh nee wacht dit was de eerste serie waarvoor ik speciaal de tv aan deed en iedereen weg joeg va de afstandsbediening, omdat het mijn speciale Grimm (donderdag)avondje was… Sad rtl5 ernstig sad!

  Beantwoorden
 24. ja wat een kl zooi zeg, zomaar aan het begin van een nieuw seizoen stoppen. Ineens afgelopen en dan niets meer ergens terug te vinden of en wanneer de serie nog terugkomt. Was ons (kinderen en ik) speciale Grimm donderdagavond. Grrrrr terug met die serie en snel 😛

  Beantwoorden
 25. Het is nu 10 maart 2014 en het is nog steeds niet op tv verschenen, ik hoop echt dat het weer komt want ik vond het namelijk een super programma!!!

  Beantwoorden
 26. Het is dus plotseling weer begonnen, op rtl 7 op een tijd dat de meeste mensen al geen tv meer kijken. Net zag ik dat het bij my prime van ZIGGO ook allemaal te zien. Handig dat ze je even inlichten. 🙁

  Beantwoorden
 27. Dit slaat weer nergens op! Zonder enige waarschuwing het van de buis halen!
  Grimm is fantastisch de rest van de programma’s van RTL 5 kijk ik niet eens omdat het te stom is voor woorden.
  Ik haal de dvd wel of wellicht via Netflix

  Beantwoorden
 28. Klopt….ineens was het weer, rond 1 of 2 uur ’s nachts. Wat een klootviolen!
  Nu kun je het opnemen met je mediabox….staan ook inderdaad op Myprime zolang als dat duurt.
  Maar al die tv zenders kunnen me wat…..ik sample hier en daar wel een aflevering en haal dan gewoon de dvd. Al die zenders zijn toch bagger. Hollandse tv, wat een grap! Leve de dvd!

  Beantwoorden
  • Nu willen we nog seizoen 5 en 6 kunnen kijken, die staan nog niet op myprime van ziggo maar in amerika zijn ze al met seizoen 6 bezig, en 5 is hier nog niet eens te zien.

   Beantwoorden

Plaats een reactie