Netflix bestelt 10 afleveringen Locke & Key

Eindelijk is het woord daar, de comic van Joe Hill en Gabriel Rodriguez, krijgt een tv-serie. Netflix heeft 10 afleveringen besteld voor Locke & Key.

Al sinds 2010 wordt er gewerkt aan de verfilming van de duistere comic waarin drie kinderen verantwoordelijk zijn voor het landhuis Keyhouse in Lovecraft. Het huis kent vele deuren, en elke deur een andere fantasie of verschrikking. Wie een deur opent zal zowel geestelijk als lichamelijk veranderen… De drie kinderen zijn beschermelingen van het huis en waken om de meest verschrikkelijke deur gesloten te houden. Het monster Dodge heeft een tegengesteld doel.
De comic heeft zo’n 10 jaar gelopen.

In eerste instantie was het plan van DreamWorks om er een film van te maken, later werd het een serie. Maar terwijl Joe Hill op de San Diego Comic-Con van 2011 een Eisner Award voor de comic in ontvangst mocht nemen, en de pilotaflevering daar werd vertoond, was ook duidelijk dat FOX de serie niet wilde hebben. Joe Hill liet het er niet bij zitten en zette door. De pilot werd herschreven en de zoektocht voor een tv-zender ging door. Vorig jaar kreeg Hulu interesse, maar die nieuwe pilot viel niet in de smaak bij de CEO daar.

Met de nieuwe pilot ging showrunner Carlton Cuse verder rond en Netflix bleek in mei geïnteresseerd. En nu heeft Netflix officieel bevestigd dat het 10 afleveringen van een uur heeft besteld, daarbij vermelden ze wel expliciet dat ze het script herontwikkelen. Schrijver Joe Hill en showrunner Cartlon Cuse krijgen daarbij hulp van Aron Eli Coleite en Meredith Averill. Het voorlopige plot is als volgt:
Een horror- / fantasy-serie die draait rond drie kinderen die, na de gruwelijke moord op hun vader, verhuizen naar hun voorouderlijk huis in Massachusetts om erachter te komen dat het huis magische sleutels heeft die hen een enorme scala aan krachten en vaardigheden bieden. Ze weten weinig, terwijl een duivelse demoon ook de sleutels wil en zal er alles aan doen om ze te bereiken.

Heb jij de comics gelezen? Kijk je uit naar de serie?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie