Netflix lekt beschrijving Resident Evil-serie, opnames starten juni in Zuid-Afrika

Vorig jaar januari ontstonden de eerste geruchten dat Constatin Film met Netflix aan het werk ging voor de ontwikkeling van een tv-serie van Resident Evil. Inmiddels zijn er steeds met signalen dat die geruchten werkelijkheid worden.

Ten eerste ontdekte een weblog de planning van de productie. In april zouden de voorbereidingen beginnen, waarna van juni tot oktober de opnames plaatsvinden in Zuid-Afrika. Dit schema verraadt ook meteen aantal afleveringen en de lengte er van; 8 afleveringen van een uur,

Deze week maakte Netflix een bijzonder foutje, waardoor we nu zeker weten dat de serie er aankomt én weten we ook daadwerkelijk waar Netflix’s Resident Evil-serie over zal gaan. Ze hadden per ongeluk deze onderstaande beschrijving op de pers-website geplaatst;

The town of Clearfield, MD has long stood in the shadow of three seemingly unrelated behemoths – the Umbrella Corporation, the decommissioned Greenwood Asylum, and Washington, D.C. Today, twenty-six years after the discovery of the T-Virus, secrets held by the three will start to be revealed at the first signs of outbreak.

Nu is het niet meer te ontkennen dat Netflix samen met Constatin Film aan een tv-serie van Resident Evil werkt. Wat de beschrijving ook verklapt, is dat de serie dicht in de buurt zit van de games, hoewel het spreekt over 26 jaar na de uitbraak, lijkt het er daarmee op dat er geen referentie is naar de filmreeks.

Persoonlijk hoop ik dat de serie dicht in de buurt zit van de games, inmiddels wordt gewerkt aan deel 8. Ook ben erg benieuwd hoe zich dit verhoudt tot de plannen van een reboot van de films. Wat vinden jullie?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Netflix lekt beschrijving Resident Evil-serie, opnames starten juni in Zuid-Afrika”

Plaats een reactie