Netflix-serie Stranger Things krijgt boekenreeks

Netflix en Penguin Random House hebben de handen ineengeslagen: de hitserie met twee seizoenen krijgt nu ook een versie op papier. En als het aan de producenten ligt, blijft het niet bij één boek.

De publicatie van het eerste boek staat gepland voor de herfst, en draagt de titel: Stranger Things: World Turned Upside Down: The Official Behind-The-Scenes Companion. Dit boek vormt een metgezel die de lezer meeneemt op een tocht achter de wereld van de mysterieuze krachten en de sinistere overheid, die het stadje van Hawkins in hun greep houden. Na deze publicatie zal een tweede publicatie volgen, welke echter nog geen naam is toebedeeld. Wat we wel weten, is dat dit boek een cadeautje zal zijn, gericht aan jonge lezers, wat ´advies, kennis en waarschuwingen uit de Stranger Things-wereld´ zal meegeven.

Stranger Things prequel novel

En bij deze twee boeken blijft het niet. Auteur Gwenda Bond is aangewezen als schrijfster van een Stranger Things prequel novel. De focus van het boek is Eleven´s moeder en het MKUltra programma. Volgens Bond zien we Terry´s interactie met het MKUltra programma en hierdoor ‘zullen we haar liefhebben op een compleet nieuwe manier.’ De publicatie van dit boek staat gepland in de lente van 2019, gezamenlijk met een ‘epische 60´s en 70´s afspeellijst die erbij past.’

Stranger Things Seizoen 3

Er staan nog meer titels gepland om te verschijnen in 2019, zowel voor jongeren als volwassenen. Goed nieuws voor de Stranger Things-fans, want de release van het derde seizoen staat pas gepland in de eerste maanden van het volgende jaar. Alhoewel er niet veel bekend is over dit seizoen, zal het waarschijnlijk dezelfde tijdssprong maken zoals die al eerste tussen het eerste en tweede seizoen gebruikt is. Het is niet ondenkbaar dat de boeken deels een achtergrond zullen beschrijven bij deze tijdssprongen, naast het vergeven van nieuwe clues. Dat is waar we het nu mee moeten doen, voordat we begin 2019 weer kunnen terugkeren naar Hawkins.

Interessant artikel?

Plaats een reactie