Nieuwe ‘Alien’-serie wordt verrassend, maar Ripley-loos

Laurie Strode en Michael Myers. Nancy Thompson en Freddie Krueger. Sidney Prescott en Ghostface. Ellen Ripley en de Xenomorph. Het zijn onlosmakelijke koppels van final girl en iconisch(e) moordenaar/monster. Maar zelden worden ze gesplitst, maar het komt zeker wel voor. In het Alien-universum zijn er bijvoorbeeld al een paar films zonder Ripley gemaakt: Prometheus (2012) en Alien Covenant (2017). En ook voor de nieuwe Alien-serie die in de maak is, gaan we het zonder Ripley moeten doen…

Eind 2020 werd er al een Alien-serie aangekondigd die op Disney+ zou gaan verschijnen. Er was toen nog maar weinig bekend en het was nog niet eens zeker of regisseur van de originele Alien film uit 1979 terug zou komen. Ridley Scott lijkt nu in ieder geval wel verbonden te zijn als uitvoerend producent en ook Noah Hawley, bekend van Legion (2017-2019) en Fargo (2014-heden) staat aan het roer van het project.

John Landgraf, de voorzitter van televisienetwerk FX, waar de serie op te zien zal zijn in Amerika, heeft in een recent interview ons wel verzekerd van het feit dat de serie (ondanks de afwezigheid van Ripley) genoeg verrassingen met zich mee zal brengen. Ook is bekend gemaakt dat de Alien-serie zich zal afspelen vóór het bestaan van Ripley. De serie beslaat het allereerste verhaal binnen het Alien-universum. Niet de ruimte, maar de aarde zal ditmaal het terrein zijn van de Alien, ongeveer aan het einde van deze eeuw (70 jaar van nu dus ongeveer).

Dit betekent dus dat de Xenomorph niet in de eerste Alien-film werd ontdekt, maar dat dat dus al veel eerder gebeurde – nota bene op de aarde! We krijgen steeds meer te weten, maar écht veel weten nog steeds niet… Landgraf heeft zelf eerder aangegeven dat hij zelf verwachtte dat de Alien-serie in 2023 zal verschijnen, maar ook dát weten we nog niet zeker.

Heb jij zin in deze nieuwe Alien-serie? Ga jij Ellen Ripley missen?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Nieuwe ‘Alien’-serie wordt verrassend, maar Ripley-loos”

 1. Ik weet het niet maar ik krijg steeds minder zin in deze serie. Lijkt me een typisch uitmelk product te worden. Nu gaan ze zelfs de canon aanpassen?
  Dat het zonder Ripley is hoeft geen probleem te zijn. Anders dan vele anderen vond ik Prometheus en Covenant best te pruimen. Maar nu op Aarde? En dan voordat de Alien wordt ontdekt? Nope. Gaat hem voor mij, en waarschijnlijk voor vele fans, niet worden.
  En dan is het ook nog van Disney, dus echt veel horror hoef je dan ook niet te verwachten.
  De Alien ziet er op die tweede foto niet uit trouwens. Ik weet dat H.R. Giger wat “mechanisch” in de Alien wilde incorporeren, maar dit lijkt wel een soort van robot.

  Beantwoorden
   • Nou, ze hebben ook van Venom een PG-13 film gemaakt, zelfs van de tweede met Carnage.
    Maar uit nieuwsgierigheid, welke horrorfilms zijn er gemaakt door Disney? Ik zou er zo geen kunnen noemen. Het gaat mij er namelijk niet om of het op Disney is te zien, maar dat het door Disney wordt gemaakt.

    Beantwoorden
 2. Ondanks dat ik de Alien films helemaal verslonden heb in mijn jeugd weten de nieuwere films van Alien ( bv Convenant en Prometheus) mij niet echt te overtuigen.
  Hopelijk gaat deze serie mij wel overtuigen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie