Nieuwe deel The Dark Pictures Anthology wordt VR-Nachtmerrie

Supermassive Games is de afgelopen paar jaar druk bezig geweest met The Dark Picture Anthology. In deze videogameserie wordt er in elke aflevering een nieuw interactief horrorverhaal verteld. Nu gaan ze een stap verder naar een andere realiteit in Dark Pictures Anthology: Switchback VR.

Dark Pictures: Switchback VR

Supermassive Games heeft de afgelopen jaren dankzij titels als Until Dawn, The Quarry en meerdere afleveringen van The Dark Pictures Anthology veel bekendheid geworven bij fans van horrorgames. Wat uniek aan deze games is, is dat ze allemaal spelen als een interactieve horrorfilm. Hierin ben jij verantwoordelijk voor de keuzes van de personages en moet jij proberen om de gevaren te overleven. Dit is niet makkelijk, want wanneer een personage doodgaat dan is zijn/haar verhaal gelijk afgelopen.

Elk verhaal een aflevering

Zo volgt The Dark Pictures Anthology dit patroon via meerdere games die bekend staan als afleveringen. Dit begon in 2019 met Man of Medan en het meest recente deel The Devil in Me kwam dit jaar uit. Hier kan je lezen wat wij van dit meest recente deel vonden: Review The Devil in Me: een waardige afsluiter of makkelijk afdankertje? • Games (denachtvlinders.nl).

Supermassive Games heeft onlangs aangekondigd dat ze voor het nieuwste deel een variatie gaan geven op dit patroon. Zo biedt The Dark Pictures Anthology: Switchback VR middels een achtbaanrit een terugblik op het eerste seizoen. Tijdens deze rit reis je door meerdere locaties uit het seizoen, zoals; een vampierennest, heksenjachten en de schuilplaats van een moordenaar. Dit deel komt 22 Februari 2023 uit voor de PSVR2.

Een compilatie van alle voorgaande afleveringen

Het idee van deze game is vergelijkbaar met een eerdere titel van Supermassive Games; Until Dawn: Rush of Blood. In dit spel ging je op reis door de nachtmerries van een personage in Until Dawn. Mocht je dus niet langer kunnen wachten, dan is het zeker een aanrader om alvast een rit te nemen in deze VR-achtbaan.

The Dark Pictures: Switchback VR - Announce Trailer | PS VR2 Games
Dark Pictures Anthology: Switchback VR

The Dark Picture Anthology: Switchback VR is momenteel voor 40 euro vooruit te bestellen in de PlayStation Store. Het spel is exclusief op PSVR2 te spelen vanaf 22 februari.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Nieuwe deel The Dark Pictures Anthology wordt VR-Nachtmerrie”

Plaats een reactie