Nieuwe details over American Horror Story seizoen 2

Bij de seizoensfinale van het eerste seizoen van American Horror Story verraste Ryan Murphy iedereen toen hij meedeelde dat het tweede seizoen van deze horrorreeks er complete anders zou uitzien. American Horror Story moet namelijk een anthology-serie worden, waarin er in elk seizoen een compleet ander horrorverhaal wordt verteld. In het eerste seizoen was dit het spookhuisverhaal, voor het tweede seizoen zal een compleet ander soort verhaal verteld worden.

Daar aan vasthangend wordt er gekozen voor een compleet nieuwe setting en geen van de personages uit het eerste seizoen zullen meespelen in het tweede seizoen. Dat betekende echter niet dat de acteurs en actrices niet meer in het tweede seizoen zouden kunnen opduiken. Die optie lieten Ryan Murphy en FX-baas (de zender waarop American Horror Story te zien is) eerder al open. Gisteren raakten meer details bekend over het tweede seizoen.

De hoofdrolspelers uit het eerste seizoen, Dylan McDermott en Connie Britton, zullen niet meer te zien zijn in het nieuwe seizoen van American Horror Story, ook niet als gastacteurs. Wie wel terugkeert is Golden Globe-winnares Jessica Lange. Zij zal meteen ook het centrale personage in het tweede seizoen worden. Weliswaar niet meer in haar bekroonde rol van Constance Langdon, maar met een volledig nieuw personage. Dit personage zal ook een compleet tegengesteld figuur zijn ten opzichte van Constance. Lange en Murphy hebben dit nieuwe personage reeds besproken en Murphy gaf Jessica Lange heel wat input in haar nieuwe personage. Zo mocht ze vertellen welke dingen ze altijd als eens als actrice wou vertolken. Een deel van die wensen zullen geïntegreerd worden in het personage en het verhaal.

Tijdens een PaleyFest panelgesprek kon Ryan Murphy meedelen dat ook Zachary Quinto zal terugkeren voor het tweede seizoen. Hij speelde in het eerste seizoen de ene helft van het homokoppel dat in het spookhuis werd vermoord. In het tweede seizoen zou hij een hoofdrol kregen en de tegenstander worden van het personage van Jessica Lange. Daarnaast zullen ook Evan Peters (Tate Langdon), Sarah Paulson (Billie Dean Howard) en Lily Rabe (Nora Montgomery) terugkeren in het tweede seizoen. Ook zij zullen een compleet tegenovergesteld personage van hun personage uit het eerste seizoen spelen.

De makers Ryan Murphy en Brad Falchuck wilden voor de rest nog geen details vrijgeven over het tweede seizoen, alleen dat het deze keer zich zal afspelen aan de Oostkust, zal draaien rond een horrorinstelling en het wordt een meer historisch verhaal. Daarnaast sluiten ze sowieso uit dat ze ooit een seizoen zullen opbouwen rond weerwolven of vampieren. De opnames worden voorzien in juli en het tweede seizoen zal vanaf oktober op de Amerikaanse zender FX te zien zijn.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie