Nieuwe VR-technologie maakt knipperen met je ogen eng

De ontwikkelaar van The Dark Pictures Anthology, Supermassive Games, timmert lekker aan de weg. Naast hun redelijk succesvolle reeks, waarvan het tweede seizoen voor de deur staat, zijn ze ook nog bezig met een spel voor de PlayStation VR2 (PSVR2) op de PlayStation 5 wat precies tussen die tijdlijnen valt. Switchback VR, een on-rails-shooter met een horrorsausje, dat zich afspeelt in de wereld van The Dark Pictures Anthology, belooft super eng te worden. Zo eng, dat je maar beter niet met je ogen knippert.

Switchback VR, niet voor de zwakke der harten
Switchback VR, niet voor de zwakke der harten

In het filmpje van tien minuten vertelt baas Alejandro Arque Galladro over hun nieuwste project, Switchback VR. Hierin overleef je ternauwernood een treinongeluk. In de nasleep daarna bevind jij je in een soort trance waarin je in vreselijke visioenen in een wilde achtbaanrit steeds lager de diepe krochten van de hel binnenrijdt. Als je Rush of Blood hebt gespeelt, weet je precies wat je te wachten staat. Heb je dat niet gedaan? kijk het filmpje.

Als dat nog niet eng genoeg is, doet Supermassive Games er nog een paar schepjes bovenop. Door de nieuwe technologie die verwerkt zit in de PSVR2, hebben zij het mogelijk gemaakt dat sommige vijanden alleen bewegen als jij met jouw ogen knippert. De VR-bril registreert jouw oogbewegingen, dus ook wanneer je knippert! Super eng, als je het mij vraagt. En als dat nog niet genoeg is, de PSVR2 heeft ook force feedback-motoren in de headset zelf. Rij je in een smalle tunnel met allemaal uitstekende handen en buk je niet snel genoeg, dan voelt het net alsof die hand jou echt op je hoofd aanraakt. Brrr.

Geavanceerde trilfuncties in Switchback VR

Naast dat de headset trilt, bewegen de controllers ook nog eens. Een windvlaag, verschillende wapens die anders aanvoelen als je ze afvuurt, maar ook monsters die jou proberen te grijpen. Als dat dan lukt, merk je dat ook aan je handen. Ze willen jou echt het gevoel geven dáár te zijn, helemaal alleen in dat achtbaankarretje. Als het al een klein beetje op Rush of Blood lijkt, dan gaat dit een super enge ervaring worden. Ik heb nog geen PlayStation 5, maar dit zou een hele goede reden zijn voor mij om er een aan te schaffen.

Switchback VR

Switchback VR staat gepland voor 16 maart en komt exclusief uit op PSVR2 voor de PS5. Een preorder kan je al plaatsen, als je durft…

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie