Álex de la Iglesia’s Witching & Bitching slotfilm Imagine AFFF

witching-and-bitchingHet 30e Imagine Film Festival opent op woensdag 9 april met Belle en het Beest (La Belle et la Bête) van Christophe Gans en sluit op vrijdag 18 april af met Álex de la Iglesia’s Witching & Bitching (Las brujas de Zugarramurdi). Voor beide films is het de Nederlandse première.

Christophe Gans maakte met Belle en het Beest een nieuwe bewerking van het verhaal over de verarmde koopman en zijn dochter Belle, die door zijn toedoen belandt in het kasteel van het Beest. Het woeste beest was ooit een knappe prins die alleen door de ware liefde van een vrouw van zijn betovering verlost kan worden. Gans, van wie Imagine eerder Le pacte des loups vertoonde, paart klassiek Frans drama aan een avonturenfilm vol spectaculaire CGI, met Léa Seydoux’ Belle als stralend middelpunt.

Belle en het Beest trailer NL subs

In Witching & Bitching (Las brujas de Zugarramurdi) overvalt de gescheiden José met een paar vrienden en zijn zoontje een pandjeshuis. Ze vluchten naar de grens, maar belanden per ongeluk in een heksengrot. Zowel José’s ex-vrouw als de politie zijn inmiddels naar hem op zoek, en ook de heksen hebben zo hun plannen. De la Iglesia houdt het tempo erin en heeft een confrontatie in een heksengrot als daverende uitsmijter. Álex de la Iglesia was bij Imagine 2011 de winnaar van de Zilveren Méliès voor Balada triste de trompeta.

Witching & Bitching - INTERNATIONAL TRAILER HD (2013) BLACK COMEDY MOVIE

Het Imagine Film Festival vindt van 9 tot en met 18 april plaats in het Eye Amsterdam, de kaartverkoop gaat via de website.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie