Efteling Danse Macabre krijgt perfect getimede openingsdatum

De nieuwe griezelattractie Danse Macabre in De Efteling heeft zojuist een datum gekregen waarin het open gaat: 31 oktober 2024. Precies op tijd voor spooky season Halloween! Check snel de aankondiging hieronder.

Al twee jaar lang is De Efteling al druk in de weer met de bouw, precies op de plek waar eerst Het Spookslot stond. Beetje bij beetje kregen we meer te zien van de nieuwe plek, Het Huyverwoud, en zagen we ook het idee achter de nieuwe horrorattractie. Het is de bedoeling dat we nu -in tegenstelling tot de oude opzet waar we stil stonden- plaatsnemen in banken. Deze banken staan op draaischijven die rond draaien, maar staan op hun beurt ook weer op een roterende schijf van 18 meter. Deze schijf kan naast ronddraaien ook nog eens 3 meter omhoog en omlaag.

Danse Macabre
Efteling Danse Macabre – Kapel ©Efteling

Ontwerper Jeroen Verheij vertelt ons in het filmpje van ‘Efteling-making of..’ met trots dat hij nu daadwerkelijk in zijn ontwerp kan staan en het kan aanraken, wat best onwerkelijk is. Hij hoopt dat wij overdonderd gaan worden met wat we zien. De indrukwekkende ruimte met zijn grote orgel maakt dat het een onvergetelijke attractie gaat worden.

Het Spookslot is niet meer, maar dat wil niet zeggen dat we het helemaal ‘kwijt’ zijn. Verheij heeft ervoor gezorgd dat sommige oude elementen hergebruikt zijn. Let dus goed op en misschien herken je wel wat terug.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Efteling Danse Macabre krijgt perfect getimede openingsdatum”

Plaats een reactie