Opnames IT-prequelserie ‘Welcome To Derry’ starten in 2023 en dit is wat we weten!

Welcome to derry serie wordt prequel op it

Welcome To Derry, de IT-prequelserie over de oorsprong van Pennywise de clown, bereidt zich voor om volgend voorjaar te gaan filmen. 

Is de serie gebaseerd op het verhaal van King?

Deze HBO Max Original-serie zal gebaseerd worden de boeken van Stephen King. Maar Welcome To Derry wordt een prequel hierop en zal daardoor waarschijnlijk ver verwijderd zijn van het originele verhaal van King. De serie speelt zich af in de jaren zestig, in de aanloop naar de gebeurtenissen van IT (2017).

Wie zijn de schrijvers van de serie?

De serie is geschreven door Barbara Muschietti, Andy Muschietti en Jason Fuchs. Muschietti regisseerde IT (2017) en IT: Chapter 2 en is ook bekend als regisseur van The Flash. Jason Fuchs is co-showrunner naast Brad Caleb Kane.

Casting

De productie is op zoek naar een zwarte, mannelijke hoofdrolspeler rond de dertig jaar oud om een patriottische militair te spelen. Deze militair woont in Derry in de jaren ’60. Een moeilijk leven, zelfs vóór de nachtmerrie genaamd Pennywise. Hij staat in het midden van de gemeenschap en probeert mensen bij elkaar te brengen in deze onwaarschijnlijke tijd. Deze militair speelt een grote rol binnen Welcome To Derry.

Daarnaast is HBO Max op zoek naar een groep jonge kinderen voor een hoofdrol. Er is nog zeer weinig onthuld over deze groep jongeren, maar mijn gevoel zegt dat deze groep lijkt op de Losers Club zoals we die kennen uit de IT-films.

Welcome-to-derry-it-serie
Pennywise de clown

Wat is er op dit moment bekend over het filmen van de serie?

De opnames van Welcome To Derry staan momenteel gepland in april 2023. De opnames vinden plaats in Toronto, Canada. Velen verwachten dat Bill Skarsgård terugkeert als clown Pennywise, zijn rol uit de eerdere twee films, maar er is nog geen officiële aankondiging gedaan. De prequelserie staat gepland als een doorlopende serie.

Hoofdrolspeler en verhaaldetails

Er zijn nog veel details geheim over de IT-prequel. De geruchten over het project zijn relatief stil sinds de aankondiging. Hoofdrolspelers en verhaaldetails zullen zeker naar boven komen naarmate de geplande opnames van de film dichterbij komen. Stephen King is zelf niet betrokken bij de serie ondanks zijn rol als bedenker van de franchise.
De legendarische horrorschrijver toont wel interesse in het potentieel van het verhaal dat Muschietti probeert te vertellen met Welcome To Derry“It’s an interesting possibility to do that. They talked about a prequel. Which struck me as an OK idea. I’d love to see what Pennywise was up to 27 years before the ’50s. Or, I guess it would be the ’80s, because they updated the setting. So it would be, you know, before World War II or something. It’ll be interesting to see what will happen with that.” Stephen King

Welcome To Derry speelt zich af in de jaren zestig, maar het is altijd mogelijk dat de horrorserie andere tijdsperioden kent uit Derry’s geschiedenis . Als Welcome To Derry succesvol zou worden, zouden eventuele latere seizoenen verschillende decennia kunnen aantonen die we in IT-films nooit gezien hebben! Stephen King denkt zeker dat het switchen tussen verschillende decennia een intrigerend Pennywise-verhaal zou kunnen opleveren.

Pennywise is dichterbij dan ooit! Wat verwacht jij van de serie? Laat het ons hieronder weten. IT (2017) is nu te zien op HBO Max en IT: Chapter Two is te zien op HBO Max én Amazon Prime.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie