Opnames voor trekkerterror ‘Polder’ zijn afgerond

Dit jaar is lekker voor de duistere Nederlandse film. Na de moordende bejaarde (Herman vermoordt mensen, NPOstart), de lockdownparanoia (De Openbaring, VOD) en het moerasmysterie (Moloch, bioscoop) komt er nu ook een trekkerterrorfilm aan. Tenminste, dat is een vrije interpretatie van het synopsis voor Polder van filmmakers Bob Wilbers en Klaas van Eijkeren.

Varkensboer Ronald (Jochum ten Haaf) is na het overlijden van zijn vrouw verantwoordelijk voor de zorg van hun dochtertje en de boerderij. De steeds strengere milieueisen hangen als een molensteen om zijn nek. Als tot overmaat van ramp dierenactivist Erik (Harm Duco Schut), onbekend met de situatie waarin Ronald zich bevindt, een steeds stevigere haatcampagne tegen hem begint, is Ronald de wanhoop nabij.

Regisseurs Bob Wilbers en Klaas van Eijkeren over Polder: “Zowel de activist als de boer in Polder bevinden zich in een situatie waarin ze moeite hebben de regie over hun eigen leven te houden. In de film laten we zien dat mensen gedreven kunnen worden door verschillende motieven maar dat hun omstandigheden soms meer overeenkomen dan ze dachten, als ze uiteindelijk maar een keer echt met elkaar hadden gesproken.”

In hoeverre er trekkers bij deze psychologische thriller zijn betrokken weten we natuurlijk nog niet, maar het belooft sowieso spannend te worden. De opnames die plaatsvonden in Rotterdam, Den Bosch, Vught en Schelluinen zijn inmiddels afgerond. Naast Jochum ten Haaf en Harm Duco Schut spelen Fien Lindenhovius, Joy Verberk, Randy Fokke, Gerda Lenten Havertong, Sebas Berman, Dook van Dijck, Jip Bartels en Steef Cuijpers de belangrijkste rollen.

De Nederlandse film Polder zal in oktober uitkomen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie