Recensie: Paranormal Activity 3 (Henry Joost & Ariel Schulman, 2011)

In het begin van dit jaar vroegen we aan al onze bezoekers of jullie weleens onverklaarbare verschijnselen hebben ervaren. Maar liefst 62% gaf aan wel eens iets te hebben gevoeld, gezien, of gehoord te hebben. Misschien zitten daarbij ook gebeurtenissen die lijken op de vreemde verschijnselen in Paranormal Activity 3..

De recordbrekende franchise die publiek over de hele wereld angst heeft aangejaagd is terug met de engste verhaallijn tot nu toe in Paranormal Activity 3!

Regisseurs Henry Joost en Ariel Schulman hebben met Paranormal Activity 3 het allergrootste bioscoopdebuut voor een horrorfilm ooit neergezet, met een wereldwijde box-office van $200 miljoen.

In Paranormal Activity 3 gaan we terug naar het jaar 1988, de tijd waarin Katie (Chloe Csengery) en Kristi Rey (Jessica Tyler Brown) nog kleine meisjes zijn. De twee zusjes wonen bij hun moeder Julie (Lauren Bittner), en haar vriend Dennis (Christopher Nicholas Smith). Dennis verdient geld met het filmen van bruiloften en zodra hij vreemde geluiden vanuit de kinderkamer hoort, plaatst een aantal camera’s in het huis.

Met behulp van zijn camera’s ziet hij dat er een aantal onverklaarbare gebeurtenissen plaatsvinden. Hij denkt dat Kristi hier meer vanaf weet. Kristi bekent dat ze een vriendje heeft, genaamd Toby. Toby woont ook in het huis en eigenlijk is Kristi een beetje bang voor hem. Wie is Toby? Komt Dennis erachter wat er gebeurd in het huis? En wat heeft hun grootmoeder met de gebeurtenissen te maken?

Dit angstaanjagende derde deel laat zien hoe het allemaal begon en brengt meer spanning, horror en ijzingwekkende spanning! Origineel is Paranormal Activity 3 natuurlijk niet en persoonlijk was ik ook wel een beetje klaar met de Paranormal Activity-franchise. Het eerste deel begon ijzersterk en bezorgde slapeloze nachten. Helaas was Paranormal Activity 2 teleurstellend, vooral omdat de schrikmomenten voornamelijk gestuurd werden door het harde geluid. Echter heeft Paranomal Activity 3 me bijzonder verrast. De schrikmomenten zijn veelvuldig aanwezig en zijn een stuk origineler dan in deel 2. Ook zit het verhaal beter in elkaar en bevat de film hier en daar ook grappige stukjes.

De acteerprestaties van Chloe Csengery (Katie) en Jessica Tyler Brown (Kristi) zijn geweldig! Deze meiden acteren naturel en zijn erg aandoenlijk. Het acteerwerk van de overige acteurs is daarentegen wat gewoontjes.

We hebben het gevoel dat Henry Joost en Ariel Schulman na deze film alle truukjes wel gehad hebben. De vraag is nu wat zal Paranormal Activity 4 voor ons in petto zal hebben?

De film wordt uitgebracht als een Blu-ray/DVD combopack. Lekker makkelijk, heb je gelijk beide formaten in je filmkast. Naast de bioscoopversie van de film zal de Blu-ray/DVD combo pack ook de unrated versie met filmbeelden die nog niet eerder zijn vertoond. Deze unrated versie duurt 10 minuten langer en voegt niet veel toe. Daarnaast bevat de Blu- ray disc ook de ‘Lost Tapes’, deze bestaan uit een ‘scare montage’ en een commercial voor de Amerikaanse fastfoodketen Dennis. De tapes hadden beter op zolder kunnen blijven liggen.

(Ohja, voordat je denkt: ‘leuke trailer!’, veel beelden zitten niet in de film..)

Paranormal Activity 3 is een vermakelijke film met veel schrikeffecten. De makers laten een beetje in het midden wat er nu echt is gebeurd in het verleden en roepen met deze film meer vragen op dan antwoorden. Hoewel de film het nooit haalt bij het eerste deel van de reeks, is deze film zeker een aanrader en zit je zeker gedurende de hele film op het puntje van je stoel. Vond je Paranormal Activity 1 & 2 spannend? Dan is deze film uiteraard een aanrader. Hou je van het onverklaarbare en geesten en ben je nog niet bekend met Paranormal Activity, dan raden je aan toch met het eerste deel te beginnen.

Sterren: 3.5 / 5

Discover how the activity began: Paranormal Activity 3 is nu verkrijgbaar als Blu-ray/DVD combopack.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

6 gedachten over “Recensie: Paranormal Activity 3 (Henry Joost & Ariel Schulman, 2011)”

 1. Ik vond deze veel beter dan 1 en 2. Want deze heb ik zowaar niet afgezet omdat ik me verveeld (wat ik bij 2 wel heb gedaan, en bij 1 net zo goed had kunnen doen want ik vond er echt geen ruk aan). Na deze ben ik opzich wel benieuwd naar 4…

  Beantwoorden
 2. Ik deel de laatste mening toch ook. Zeker als je quasi overal leest dat dit deel beter is dan de vorige. Het is dan ook een vooraf-verhaal, en in die context kan je de zogezegd latere delen ook beter plaatsen. Ik heb me in elk geval nog geen enkele beklaagd en ik zou zeker ook de Tokyo Night zijn kans geven.

  Beantwoorden
 3. Voor een deel drie is deze echt super! Goed verhaal, goede effecten en creepy sfeer.
  Ik word altijd zo moe van mensen die wat te zeiken hebben op vervolgdelen. Sommige zijn wel erg goed, net zoals deze Paranormal Activity 3. Wel heel jammer dat er in de trailer veel scenens zitten die in de film zijn weggehaald. Deze zijn ook niet op de extra’s te bewonderen…begrijp dat nooit zo goed. Kom maar op met deel 4!

  Beantwoorden

Plaats een reactie