Kijk hier de pilot voor griezelserie Slapeloze Nachten

Eind vorig jaar maakte NPO 3LAB bekent dat een aantal filmmakers te kans krijgen om een serie voor de publieke omroep te maken. Daartussen zat ook het plan van Niels Bourgonje, regisseur van Swipe en Woodland Cemetary, voor de kinderhorrorserie Slapeloze Nachten. De pilot-aflevering met hoofdrolspeelster Frida Heijmen en Carmen van Zantwijk is vandaag verschenen en nu hier (of bij 3LAB) te zien.

Telefoonverslaafde Veronica vindt haar overbuurmeisje Anna creepy. Als Anna opeens blijft logeren, zit Veronica met haar opgescheept. Dan ziet ze dat Anna een vage telefoon heeft met een onbekende app: Faceswap. Veronica probeert de app stiekem uit. Hier krijgt ze spijt van als ze die nacht wakker wordt en ziet dat haar gezicht gewisseld is met die van Anna!

SLAPELOZE NACHTEN - FACESWAP | 3LAB Serie Contest | NPO Zapp

Het thema van de hele serie heeft als thema telefoonverslaving: Van TikTok tot Insta, van een pizza bestellen of een film kijken, met je crush appen tot de weg vinden: Alles doe je met je telefoon. Soms tot in de late uurtjes. Wie zegt dat dat zo slim is? Wie weet wat er schuilt achter de techniek in je telefoon? Is het veilig?
Van een Faceswap die helemaal uit de hand loopt, een foodtracker die meer bezorgt dan alleen het eten, een filmtrailer van een horrorfilm die wel in jouw huis lijkt te gebeuren, tot een Pokemon-achtig spelletje dat je naar een enge kamer leidt in een duister hotel.

Wat vond jij er van? Zou je graag (met je kinderen) meer van Slapeloze Nachten willen zien? Je vindt sowieso hier nog de behind-the-scenes.

Meer korte films? Kijk een willekeurige uit ons archief

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Kijk hier de pilot voor griezelserie Slapeloze Nachten”

  1. Haha, Telefonica Veronica. Dit is wel grappig en ik denk zelfs een tikkeltje spannend voor mijn 9 hljarige dochter. Maar ik ga het haar eens voorstellen. Zij houdt ook wel van een spannend stukje, net als haar pappa 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie