Pop Annabelle keert terug in 2019

De schrikaanjagende pop Annabelle is niet meer van het witte doek weg te denken en komt terug! Zoals hij ook verantwoordelijk was voor de eerst twee Annabelle-films zal scenarist Gary Dauberman ook dit deel voor zijn rekening nemen. Warner Brothers maakte het nieuws van de op handen zijnde film bekend. We zagen Annabelle voor het eerst in de horror-hit The Conjuring, waar de bezeten pop haar debuut maakte en ons in de spin-offs Annabelle en Annabelle Creation, voorzag van een aantal doeltreffende hartverzakkingen. De film zal direct te linken zijn aan The Conjuring-films, de precieze verhaallijn blijft nog een verrassing.

Waargebeurd

Voor degenen die het nog niet wisten: Aan het verhaal van Annabelle liggen feiten ten grondslag. De echte Annabelle pop was een Raggedy Ann Doll en werd cadeau gedaan aan een leerling verpleegster door haar moeder, die de pop op haar beurt in een tweedehands winkel had gekocht. De pop begint zich vrijwel direct vreemd te gedragen. Ze word op andere plekken terug gevonden dan waar ze is achtergelaten en in vreemde houdingen. Een medium vertelt de studente dat de pop bezeten is door een meisje genaamd Annabelle Higgins. Of dat nog niet eng genoeg is besluit de verpleegster besluit de pop te houden, maar uiteindelijk begint de pop kwaadaardige trekjes te vertonen word het de jonge vrouw te veel. Dan komen de Warrens in beeld, een echtpaar dat paranormaal onderzoek verricht. Zij nemen de pop mee en verklaren dat Annabelle bezeten is door een demonische entiteit. Tot op heden verblijft de echte Annabelle in het occulte museum van de Warrens, veilig achter slot en grendel.


Annabelle speelt zelfs een prominente rol in een aflevering van Ghost Adventures waarin presentator Zak Bagans het aandurft haar aan te raken. Of er in alle verhalen die er over Annabelle de ronde doen waarheid zit is giswerk, intrigerend is het natuurlijk wel. Het spreekt tot de verbeelding en we laten ons maar wat graag bang maken, toch?

De derde Annabelle-film wordt op 3 juli 2019 verwacht. -> Lees hier onze recensie

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Pop Annabelle keert terug in 2019”

  1. Ik vond Creation niet zo heel sterk en weet niet zeker of ik op nog een Annabelle film zit te wachten.
    Maar als we dan toch een vervolgfilm over een enge pop gaan maken, doe mij dan maar deel 8 van Child’s Play. “Chucky on the Orient Express” of “Chucky on Elm Street”. Chucky Rules! 😀

    Beantwoorden

Plaats een reactie