SINT – ‘de kerstfilm van het jaar’

Dick Maas houdt maar niet op, zijn horrorfilm SINT is in Nederland een groot succes en behaalde binnen vier dagen de Gouden Film (100.000 bezoekers). De film heeft inmiddels zo’n 2,7 miljoen opgebracht in Nederland en ook een klein beetje in België.

Door de extra commotie verwachtte Dick Maas eigenlijk zelf nog meer bezoekers, 800.000. Nu deze nog niet zijn gehaald, heeft men een nieuwe poster verspreid; vermakelijk – zeker niet schokkend.

Nu de film in Nederland dan bijna is uitgedraaid, nog in 7 zalen, onderhandelt A-Film met distributeurs in Amerika voor vertoningen in de bioscopen aldaar. En ook met filmdistributeurs Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland wordt gesproken. Maar zullen de landen waar ons lokale traditionele kinderfeestje ook begrijpen waar de film om draait?

SINT, Kerstfilm van het jaar

In Nederland was iedereen iedergeval erg duidelijk, óf je hebt genoten van de film, óf je vond hem helemaal niks. Ik heb er in iedergeval van genoten en ik hoop op nog veel meer goede Nederhorror komende jaren.

5 Reacties
 1. Sjors zegt

  Als het niet al teveel kost kunnen ze natuurlijk altijd proberen om de film in het buitenland te laten draaien, maar ik verwacht niet dat Sint daar veel succes zal hebben. Zelf vind ik het – voor Nederlandse begrippen – een gave film 🙂 Hoeveel bezoekers heeft de film inmiddels?

  1. Frank zegt

   Ik geloof ergens tegen de 400.000, waarschijnlijk is dit aantal inclusief België, want de film is nog niet Platina volgens het Nederlands Film Festival

 2. Tommy zegt
  1. Frank zegt

   Internationaal? Terug naar zijn roots zul je bedoelen 😉

   1. Tommy zegt

    Da’s dan ook weer voor discussie vatbaar – ik ben er zelf ook niet zeker van – maar liggen die roots niet in Turkije?

En wat vind jij?

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.