SINT – ‘de kerstfilm van het jaar’

Dick Maas houdt maar niet op, zijn horrorfilm SINT is in Nederland een groot succes en behaalde binnen vier dagen de Gouden Film (100.000 bezoekers). De film heeft inmiddels zo’n 2,7 miljoen opgebracht in Nederland en ook een klein beetje in België.

Door de extra commotie verwachtte Dick Maas eigenlijk zelf nog meer bezoekers, 800.000. Nu deze nog niet zijn gehaald, heeft men een nieuwe poster verspreid; vermakelijk – zeker niet schokkend.

Nu de film in Nederland dan bijna is uitgedraaid, nog in 7 zalen, onderhandelt A-Film met distributeurs in Amerika voor vertoningen in de bioscopen aldaar. En ook met filmdistributeurs Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland wordt gesproken. Maar zullen de landen waar ons lokale traditionele kinderfeestje ook begrijpen waar de film om draait?

SINT, Kerstfilm van het jaar

In Nederland was iedereen iedergeval erg duidelijk, óf je hebt genoten van de film, óf je vond hem helemaal niks. Ik heb er in iedergeval van genoten en ik hoop op nog veel meer goede Nederhorror komende jaren.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
5 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
12 jaren geleden

Als het niet al teveel kost kunnen ze natuurlijk altijd proberen om de film in het buitenland te laten draaien, maar ik verwacht niet dat Sint daar veel succes zal hebben. Zelf vind ik het – voor Nederlandse begrippen – een gave film 🙂 Hoeveel bezoekers heeft de film inmiddels?

Tommy
Tommy
12 jaren geleden
Tommy
Tommy
12 jaren geleden
Antwoord aan  Frank Mulder

Da’s dan ook weer voor discussie vatbaar – ik ben er zelf ook niet zeker van – maar liggen die roots niet in Turkije?

5
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x