Programma The Night of Terror 2011

Night of Terror 2011
Koude rillingen en angstzweet, in de mooiste bioscoop van de wereld, de grote zaal van het Tuschinski Theater, laat je ze graag de vrije loop. Tijdens het Imagine Amsterdam Fantastic Filmfestival 2011 vindt in de nacht van zaterdag 16 april op zondag 17 april wederom The Night of Terror plaats met vier horrorfilms en de jaarlijkse Scream Queen Contest.

After Dark Originals: Husk

De kick off van de jaarlijkse nachtelijke horrormarathon komt dit jaar voor rekening van After Dark Originals: Husk, waarin doodenge vogelverschrikkers het op een stel in the middle of nowhere gestrande twintigers hebben gemunt. Een welkome aanwinst in het genre ‘plattelandshorror’, in de geest van The Texas Chain Saw Massacre en Children of the Corn.

Insidious

Click here to display content from DailyMotion.
Learn more in DailyMotion’s privacy policy.

Insidious betekent ‘geniepig’ of ‘verraderlijk’. Het is ook de nieuwste van de mannen achter Saw, James Wan en Leigh Wannell, en kan kort worden samengevat als een update van het klassieke Poltergeist. Maar, zoals een inderhaast te hulp geroepen spiritiste verklaart: ‘It’s not the house that’s haunted. It’s your son.’ Dan helpt zelfs verhuizen niet.

Hell Driver

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=pKHKDfsSxT4?rel=0&w=620&h=379]
Uitsmijter Hell Driver past in een recente NoT-traditie: dolgedraaide Japanse splatter, terwijl het buiten alweer licht wordt. Regisseur Yoshihiro Nishimura (Tokyo Gore Police) keert dit jaar terug met Hell Driver en maakt het bonter dan ooit. Met exploderende zombies, kettingzaagzwaaiende zombies en een… zombiekruisraket!

Verrassingsfilm & Scream Queen Contest

Eén titel houdt het Amsterdam Imagine Filmfestival nog even geheim. Om The Night of Terror nog spannender te maken dan het al is -> Mother’s Day en Polonaise toegevoegd aan Night of Terror. Geen geheim is dat ook dit jaar de jaarlijkse Scream Queen Contest terugkeert. Voor de ijselijkste schreeuw van de nacht zijn er weer toepasselijke prijzen beschikbaar.

The Night of Terror, zaterdag 16 april/zondag 17 april in Pathé Tuschinski, de zaal gaat om middernacht open (00.00u), de kaarten kosten €27,50 en zijn inmiddels online te koop.

Interessant artikel?

13 gedachten over “Programma The Night of Terror 2011”

 1. Klinkt gaaf, dat programma! Vooral Helldriver is er eentje om flink bij te schreeuwen en te lachen lijkt mij.
  Op zich jammer dat ze ‘pas’ om 00:00 uur beginnen, dat trek ik niet meer… We hebben in Groningen eens een horrornacht gehad van 20.30 uur tot plm 03.30 uur, dan ben je mooi op tijd weer thuis… een nacht doorhalen is voor mij niet meer te doen, helaas.

  Beantwoorden
   • Martijn, ik kom uit Leek, vlakbij Groningen, vervoer is dus geen probleem. Normaal fiets ik, dus kan er ook gedronken worden.
    Mijn zoontje is nu 9 maanden, dat is ook een grote reden waarom doorhalen af en toe ook niet meer een optie is 😉 Maar voor een filmavond hou ik me zeker aanbevolen.

    Beantwoorden
    • Nou, er is nog niks concreets maar er zijn een paar goeie locaties om dit te doen. En het wordt dan waarschijnlijk ook niet alleen maar horror maar ook andere cult. Ben alvast wat aan het peilen onder filmliefhebbers in het Noorden!

     Moet nog even kijken of het financieel te doen is maar waarschijnlijk kan ik onder het mom van sponsoring aftrekken van de belasting 🙂

     Beantwoorden
 2. Jammer dat het zo ver weg is van Groningen inderdaad. Normaal is een nachtje doorhalen geen probleem maar als je er eerst dik twee uur voor moet reizen en daarna ook nog terug wordt het even te veel inderdaad.

  Beantwoorden

Plaats een reactie