Programma The Night of Terror 2011

Night of Terror 2011
Koude rillingen en angstzweet, in de mooiste bioscoop van de wereld, de grote zaal van het Tuschinski Theater, laat je ze graag de vrije loop. Tijdens het Imagine Amsterdam Fantastic Filmfestival 2011 vindt in de nacht van zaterdag 16 april op zondag 17 april wederom The Night of Terror plaats met vier horrorfilms en de jaarlijkse Scream Queen Contest.

After Dark Originals: Husk

De kick off van de jaarlijkse nachtelijke horrormarathon komt dit jaar voor rekening van After Dark Originals: Husk, waarin doodenge vogelverschrikkers het op een stel in the middle of nowhere gestrande twintigers hebben gemunt. Een welkome aanwinst in het genre ‘plattelandshorror’, in de geest van The Texas Chain Saw Massacre en Children of the Corn.

Insidious

Click here to display content from DailyMotion.
Learn more in DailyMotion’s privacy policy.

Insidious betekent ‘geniepig’ of ‘verraderlijk’. Het is ook de nieuwste van de mannen achter Saw, James Wan en Leigh Wannell, en kan kort worden samengevat als een update van het klassieke Poltergeist. Maar, zoals een inderhaast te hulp geroepen spiritiste verklaart: ‘It’s not the house that’s haunted. It’s your son.’ Dan helpt zelfs verhuizen niet.

Hell Driver

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=pKHKDfsSxT4?rel=0&w=620&h=379]
Uitsmijter Hell Driver past in een recente NoT-traditie: dolgedraaide Japanse splatter, terwijl het buiten alweer licht wordt. Regisseur Yoshihiro Nishimura (Tokyo Gore Police) keert dit jaar terug met Hell Driver en maakt het bonter dan ooit. Met exploderende zombies, kettingzaagzwaaiende zombies en een… zombiekruisraket!

Verrassingsfilm & Scream Queen Contest

Eén titel houdt het Amsterdam Imagine Filmfestival nog even geheim. Om The Night of Terror nog spannender te maken dan het al is -> Mother’s Day en Polonaise toegevoegd aan Night of Terror. Geen geheim is dat ook dit jaar de jaarlijkse Scream Queen Contest terugkeert. Voor de ijselijkste schreeuw van de nacht zijn er weer toepasselijke prijzen beschikbaar.

The Night of Terror, zaterdag 16 april/zondag 17 april in Pathé Tuschinski, de zaal gaat om middernacht open (00.00u), de kaarten kosten €27,50 en zijn inmiddels online te koop.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
13 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeroen
Jeroen
12 jaren geleden

Klinkt gaaf, dat programma! Vooral Helldriver is er eentje om flink bij te schreeuwen en te lachen lijkt mij.
Op zich jammer dat ze ‘pas’ om 00:00 uur beginnen, dat trek ik niet meer… We hebben in Groningen eens een horrornacht gehad van 20.30 uur tot plm 03.30 uur, dan ben je mooi op tijd weer thuis… een nacht doorhalen is voor mij niet meer te doen, helaas.

Martijn
12 jaren geleden
Antwoord aan  Jeroen

Kom je uit de stad Groningen Jeroen?

Ik loop met plannen om daar een filmavond te gaan houden…

Jeroen
Jeroen
12 jaren geleden
Antwoord aan  Martijn

Martijn, ik kom uit Leek, vlakbij Groningen, vervoer is dus geen probleem. Normaal fiets ik, dus kan er ook gedronken worden.
Mijn zoontje is nu 9 maanden, dat is ook een grote reden waarom doorhalen af en toe ook niet meer een optie is 😉 Maar voor een filmavond hou ik me zeker aanbevolen.

Martijn
12 jaren geleden
Antwoord aan  Jeroen

Nou, er is nog niks concreets maar er zijn een paar goeie locaties om dit te doen. En het wordt dan waarschijnlijk ook niet alleen maar horror maar ook andere cult. Ben alvast wat aan het peilen onder filmliefhebbers in het Noorden!

Moet nog even kijken of het financieel te doen is maar waarschijnlijk kan ik onder het mom van sponsoring aftrekken van de belasting 🙂

Jeroen
Jeroen
12 jaren geleden
Antwoord aan  Frank Mulder

Er was inderdaad een keer waarbij we zelfs de eerste bus hadden gemist… 😛

S.
S.
12 jaren geleden

..de films draaien ook afzonderlijk tijdens Imagine 😉 Hell Driver mag je niet missen natuurlijk! 🙂

S.
S.
12 jaren geleden
Antwoord aan  Frank Mulder

Zou idd wel unieker zijn..maar als je een film echt wil zien en geen behoefte hebt aan continu geschreeuw en commentaar er doorheen dan is t wel chiller 🙂

Martijn
12 jaren geleden

Jammer dat het zo ver weg is van Groningen inderdaad. Normaal is een nachtje doorhalen geen probleem maar als je er eerst dik twee uur voor moet reizen en daarna ook nog terug wordt het even te veel inderdaad.

madbello
madbello
12 jaren geleden

Jammer weer dat ik in Den Haag woon ;-(

Hans Swijnenburg
Hans Swijnenburg
12 jaren geleden

Ze kunnen wel gillen die scream Queens. Halleluha

13
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x