Nieuwe promo’s voor 4 aankomende horrorseries

Met zoveel nieuwe tv-series in het horrorgenre die de komende weken van start gaan in de VS en daarbuiten, is er ook heel wat promomateriaal dat er verschijnt. De oogst van deze week omvat trailers voor Hannibal en In The Flesh, de eerste zes minuten van Bates Motel en een nieuwe poster voor Hemlock Grove.

Hannibal

Hannibal S1 posterHannibal is een serie die draait rond de overbekende personages uit de boeken van Thomas Harris. Showrunner Bryan Fuller (Pushing Daisies) heeft een draaiboek voor 7 seizoenen klaar. Het eerste seizoen draait rond de bromance tussen FBI-agent Will Graham en zijn mentor Hannibal Lecter. Graham is een gekwelde en gebroken rechercheur die de misdaden oplost door zich in het hoofd van de criminelen te verplaatsen. Hannibal Lecter gelooft dan weer dat hij door God op aarde gezonden is om diegene te vermoorden die het verdienen. Door hun unieke talenten te combineren zien we hoe het duo heel succesvol wordt in het opsporen van moordenaars.

In het tweede seizoen volgt dan weer de gruwelijke scheiding wanneer Graham ontdekt wie Hannibal Lecter daadwerkelijk is. In het vierde seizoen wilt Bryan Fuller dan weer het boek Red Dragon bewerken in de televisieserie.

De hoofdrollen in de reeks worden vertolkt door Hugh Dancy als Will Graham, Mads Mikkelsen als Hannibal Lecter en Laurence Fishburne als Jack Crawford. Ook Gillian Anderson zal in het eerste seizoen enkele afleveringen te zien zijn als psychiater Dr. Bedelia du Maurier.

Hannibal gaat voor een eerste, 13-delig seizoen in Amerika van start op 4 april.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Meer over Hannibal

In The Flesh

In The Flesh smallIn The Flesh vertelt het verhaal van de tiener Kieran Walker. De wereld werd de afgelopen weken en maanden geteisterd door een zombieplaag. De reeks begint echter op het moment waarop de Human Volunteer Force de zombieplaag heeft kunnen indijken. De organisatie is nu volop bezig om de resterende zombies gevangen te nemen en te behandelen. De zombies worden naar een speciale faciliteit in Norfolk gebracht, waar ze langzaamaan worden voorbereid op een re-integratie in de maatschappij. Daarvoor worden de zombies opgevuld met mousse en krijgen ze contactlenzen zodat er toch nog enigszins menselijk uitzien.

Volgens maker Dominic Mitchell, een talent dat ontdekt werd tijdens een BBC Writersroom-wedstrijd, wordt In The Flesh een zombiereeks die stoutmoediger is dan elke andere zombiereeks. Het eerste seizoen bestaat uit 3 aflevering van anderhalf uur en gaat op 17 maart van start op BBC3.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Meer over In The Flesh

Bates Motel

Bates Motel S1 mother posterBates Motel laat zich inspireren door het verhaal van de overbekende Hitchcockfilm Psycho. De reeks wordt een hedendaags verhaal over de jeugdjaren van Norman Bates. Bates is een 16-jarige jongen die na de dood van zijn vader Sam samen met zijn 40-jarige moeder Norma verhuist hij naar een plattelandsdorpje in Noord-Californië om er een motel te openen. De twee laten alles achter uit hun vorige leven, waaronder ook oudere broer Dylan die niet eens op de hoogte werd gebracht en plots voor een te koop staand ouderlijk huis staat.

In Noord-Californië proberen moeder en zoon een nieuw leven op te bouwen, maar Norma heeft eigenlijk weinig kaas gegeten van het runnen van een motel. Norman probeert dan weer een sociaal leven op te bouwen en raakt bevriend met een medestudente. Maar dan gebeuren er rare dingen. In het motel vindt Norman een oud dagboek van een meisje dat gruwelijk mishandeld werd in wat de kelder van het motel lijkt te zijn. Tegelijkertijd wordt het dorpje opgeschrikt door de moord op een man, Keith genaamd. Al gauw blijkt dat het dorpje zijn eigen duistere geheimen heeft.

Bates Motel is een reeks van Carlton Cuse (Lost) en Kerry Ehrin (Friday Night Lights). De hoofdrollen in de reeks zijn er voor Freddie Highmore (Charlie and the Chocolate Factory) als Norman Bates, Vera Farminga (Up in the Air) als Norma Bates en Max Thierot (House on the End of the Street) als Dylan Bates. Andere rollen zijn er voor Mike Vogel, Nestor Carbonell, Olivia Cook en Jere Burns. De reeks gaat van start op 18 maart op de Amerikaanse zender A&E.

Meer over Bates Motel

Hemlock Grove

Hemlock Grove PosterHemlock Grove begint met de ontdekking van het verscheurde lijk van een jonge vrouw op de terreinen van de voormalige Godfrey-staalfabriek. De politie en de bewoners hebben enkele verdachten op het oog. Sommigen denken aan een ontsnapte man uit de White Tower, een biotechnologisch onderzoekscentrum gerund door de voormalige fabriekseigenaars. Anderen verdenken dan weer de 17-jarige zigeuner Peter, die bij zijn klasgenoten voortdurend opschept dat hij een weerwolf is. Tenslotte is er ook Roman Godfrey, de arrogante en sociopathische Godfrey-erfgenaam, wiens zus Shelley aan een monsterlijke ziekte lijdt en wiens moeder Olivia een ware controlefreak is. Peter en Roman beseffen dat ze de dader zelf moeten vinden om hun onschuld te bewijzen en beginnen samen te werken.

Bij hun zoektocht moeten ze hun eigen waarheid onder ogen zien en de gruwelijke waarheid over een verlaten stadje als Hemlock Grove. Op deze manier groeit de reeks uit tot een serie over wat het betekent om een monster te zijn voor uw omgeving en hoe je als monster probeert een mens te worden en te blijven. Daarbij speelt deze donkere reeks ook in op onze angsten, onze teleurstellingen, onze verwoestende relaties, … terwijl er geruchten de ronde doen dat er een weerwolf in de buurt van Hemlock Grove ronddwaalt.

Hemlock Grove is een reeks van Eli Roth. Hoofdrollen in de reeks zijn er voor Famke Janssen (X-Men), Bill Skarsgard (Simple Sam), Landon Loboiron (Terra Nova) en Dougray Scott (Mission Impossible II). Alle dertien afleveringen van het eerste seizoen zijn op 19 april meteen te bekijken door de wereldwijde Netflix-abonnees. Hier alvast nogmaals de trailer voor de reeks.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Meer over Hemlock Grove

Naar welke van de vier bovenstaande horrorseries kijken jullie het meest uit en welke moeten er zeker ook bij ons te zien zijn?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Nieuwe promo’s voor 4 aankomende horrorseries”

  1. Ik heb Bates Hotel nadat ik hier erover gelezen had gekeken,en inderdaad dit beloofd een aardig spannende serie te worden, Er zijn wel enige concessies gedaan. Het is vreemd om de jonge Norman met een Iphone te zien bellen,het verhaal speelt zich dan ook in de hedendaagse tijd af. Ik denk dat de makers enigzins geinspireerd zijn door American Horror Story. De makers moeten wel op Norman blijven focussen hier gaat het tenslotte om,en ik hoop dat er niet te veel subplotjes komen. De tijd zal het leren en ik hoop dat de serie hier in Nederland ook op tv komt.

    Beantwoorden

Plaats een reactie