Rare Exports Inc. korte films over kerstmannenjacht

Rare Exports Inc.

In 2003 en 2005 maakte de Finse regisseur Jalmari Helander twee korte films over Santa waaruit blijkt dat kerstmannen een zeer zeldzaam diersoort is. Een groep getrainde mannen zorgt er voor dat er genoeg kerstmannen gevangen worden, traint deze wilde kerstmannen om netjes met kindertjes om te gaan en verzendt deze inmiddels tamme dieren over de hele wereld.

Rare Exports: Part 1, the hunt

Rare Exports: Part 2, safety instructions

Wat vinden jullie van deze short?
Sterren: 5

Avondvullende horrorfilm

Nu maakt de regisseur de stap naar een avondvullende horrorfilm rond dit concept, de film speelt rond het ontstaan van deze kerstmannenjacht en -handel. In de bergen van Korvatunturi wordt op 486 meter diepte een kerstman ontdekt, de lokale bevolking die dacht dat de kerstman een sprookje was besluit om de oude man te gaan redden. Ze kunnen nooit vermoeden dat het voor eeuwig hun kerstgedachte zal veranderen.

Rare Exports: A Christmas Tale zal 3 december in Finland zelf gaan draaien en waarschijnlijk niet veel later in Nederland en België, mits hij hier in de bios komt. Een maand eerder zal Sinterklaas al flinke horror in Nederland gaan brengen, toeval?

Meer korte films? Kijk een willekeurige uit ons archief

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

7 gedachten over “Rare Exports Inc. korte films over kerstmannenjacht”

 1. Deze film heb ik op DVD.
  Geinige film, al is Santa’s Slay (“Ho-ho-ho, HO’s”) leuker.

  Alleen jammer dat het einde van de film al in de omschrijving vermeld staat.

  Beantwoorden
 2. Zeker een leuke aanwinst in de kersthorror.. al vond ik de Short leuker dan de uiteindelijke feature ..en als t om kersthorror gaat geef mij maar Jack Frost uit ’97 😀 Hilarisch!

  Pfff..augustus en nu alweer over kerst aan t ouwehoeren.. heerlijk die zomers in Nederland 😀

  Beantwoorden

Plaats een reactie