Rating remake Speak no Evil bekend gemaakt

De angstaanjagende Deense horrorfilm Speak No Evil uit 2022 krijgt een remake in de Verenigde Staten dankzij Blumhouse en Universal. De officiële MPA rating is deze week binnengekomen. De remake heeft de classificatie ‘R’ gekregen voor ‘Zwaar geweld, taal, seksueel getinte inhoud en kort drugsgebruik.’

Zonder denigrerend te klinken: de Amerikanen houden er wel van. Een remake maken van een buitenlandse film. Helaas is dat regelmatig met tegenvallende resultaten. Noem mij een goede Amerikaanse remake en ik kan je er zo tien teruggeven. Martyrs (die uit 2015), The Ring, The Eye… Aan het woord remake kleeft ook wat negatiefs. Is er een nog makkelijkere manier om -relatief makkelijk- geld te verdienen met het (goede) idee van iemand anders?

still Speak no Evil
Op autovakantie in het altijd gezellige Nederland

Amerikaans sausje

Nou is het gelukkig niet allemaal kommer en kwel. The Fly, bijvoorbeeld, of Invasion of the Body Snatchers. Dawn of the Dead en The Thing, maar wel met dien verstande dat het remakes zijn van een al Amerikaanse versie. Zodra ze iets buitenlands oppakken, uit Oostenrijk (Goodnight Mommy), wordt het niets. Of iets Spaans (REC), laat maar. Het origineel is vele malen beter wat mij betreft. Zou het toch dat typisch Amerikaanse sausje zijn wat ze er elke keer dwangmatig overheen moeten gooien, alsof het ordinaire ketchup is? Alles daar is nou eenmaal groter, beter en met meer budget. Alleen in subtiliteit zijn ze nooit zo sterk geweest. In subtitels trouwens ook niet.

Maar goed, ik dwaal af (vakantie, ik mag). James Watkins (The Woman in Black, Eden Lake) neemt plaats in de regiestoel. Mackenzie Davis (Terminator: Dark Fate, Happiest Season) en James McAvoy (Split, Glass) spelen in de hoofdrollen. Scoot McNairy (Argo) speelt ook mee. Zie hieronder de trailer van het origineel.

SPEAK NO EVIL - Officiële NL trailer

Universal brengt Speak No Evil op 9 augustus 2024 uit in de bioscoop. Heb jij het origineel gezien? Wij wel en het is zeker de moeite waard.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie