[REC] 3 Genesis poster

Naast dat er voor de Amerikaanse REC-remake binnenkort een tweede deel uit komt, worden er op dit moment ook twee echte [REC]-films geproduceerd: [REC] Genesis en [REC] Apocalypse. Inmiddels is er een poster voor het derde deel vrijgegeven en zijn er een paar details over het verhaal bekend.

REC Genesis zal een meer traditionele filmstijl hebben, minder namaak-docu zoals de eerste tweede delen, en zich op een andere locatie afspelen. Het is mogelijk dat dit deel qua tijd parallel loopt aan deel 1 en 2, de film zal iets minder claustrofobisch zijn en het virus wordt aan het daglicht bloot gesteld. Dit deel zal meer duidelijkheid moeten geven over de oorsprong van het virus.

REC 3: Genesis wordt geregisseerd door Paco Plaza en zal in het najaar uitkomen. Jaume Balaguero regisseert het laatste deel REC 4: Apocalypse en een jaar later uitkomen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

9 gedachten over “[REC] 3 Genesis poster”

 1. De eerste film was super, de remake liet ik liggen omdat het shot na shot idem zou zijn. De tweede film vond ik al stukken minder, dus daar wil ik wel eens van zien hoe men daar een bepaalde draai aan geeft. Hopelijk blijven deel drie en vier “aannemelijk”, want daar kreeg ik het op het einde van twee toch al wat moeilijk mee…

  Beantwoorden
  • Ja, dat had ik ook. Wel jammer, maar toch vind ik het tweede deel nog wel goed. Ik had het leuker gevonden zonder bovennatuurlijke elementen, maar ik denk dat ze er nog wel wat moois van kunnen maken 🙂

   Beantwoorden
 2. Ik ben erg benieuwd! Het eerste deel is één van de gaafste films die ik ken. Het tweede moet ik nodig weer eens kijken. Ik hoopte eigenlijk dat het virus zich bij het tweede deel al buiten het gebouw zou verspreiden. Nu is dat dus ws bij het derde deel het geval 🙂

  Ik vind het overigens verstandig dat ze afwijken van de stijl van de eerste twee delen. Het werkt erg goed, maar niemand zit te wachten op vier films in die stijl. Of ik niet iig 😛 Ook is het goed dat ze een andere locatie nemen, want daarvoor geldt hetzelfde als de stijl. Een gaaf aspect aan de Resident Evil films vind ik dat het gebied waarin de film zich afspeelt steeds groter wordt (de uitwerking vind ik dan weer wat minder) en ik hoop dat ze dat bij Rec ook zullen doen.

  Beantwoorden
  • Grappig dat je Resident Evil aanhaalt, ik dacht effe dat de bijtitels van Rec drie en vier diezelfde richting begonnen uit te gaan, maar na opzoeking gaat dit enkel op voor Apocalypse… voorlopig 🙂

   Beantwoorden
   • Wist je dat de nieuwe Children of the Corn ook Genesis heet? en schijnbaar (net als Hellraiser) afgelopen nacht is gaan draaien, een raar verhaal met rechten rondom remakes van Hellraiser en Children of the Corn…

    Beantwoorden
    • Euh nee :), en van de remakes van Hellraiser en CotC verwacht ik hopelijk veel, allez toch wat meer snelheid en gore. Aan de originele vond namelijk maar weinig…

     Beantwoorden
 3. Ben ik toch wel benieuwd naar, ben één van de weinigen die deel 2 leuker vond dan het 1e denk ik. Vond het juist erg gaaf dat ze de bovennatuurlijke kant opgingen in deel 2 anders was het gewoon weer een herhaling van het 1e deel geweest.

  Ik hoop dat ze wel de snelheid en energie van de eerste 2 films kunnen benaderen als ze voor een meer traditionelere film gaan. Maar ben het er wel mee eens dat je niet maar door kan gaan met found footage, op een gegeven moment heb je ook geen excuus meer waarom mensen maar blijven filmen terwijl ze in levensgevaar verkeren.

  Beantwoorden
 4. Toch wel fijn dat het waarschijnlijk geen found footage gaat worden. Werd op een gegeven moment wel erg zeeziek van zulk soort opnames!

  Deel 1 was echt te gek! Misschien toch maar ff snel deel 2 kijken in afwachting op deel 3…

  Beantwoorden

Plaats een reactie