Recensie: Beste Vrienden (Ruwan Heggelman, 2015)

Beste VriendenRuim 2 jaar geleden had Ruwan Heggelman het idee voor een korte zombiefilm, of eigenlijk een ‘zombie buddy comedy’. Afgelopen maandag, na 2 jaar hard werken, was het dan eindelijk zo ver, de grote zaal van de nieuwe JT Bioscoop in Hilversum zal helemaal vol voor de première van ‘Beste Vrienden’.

Ferry en Robert werken beiden bij zorgverzekering 100% Zorg en bieden daar service met een glimlach. Ze zijn beste vrienden en houden ook wel van een feestje. Als Robert ’s ochtends op zijn werk komt, ziet hij er uit alsof hij een behoorlijk goed feestje heeft gehad. Ferry maakt zich direct zorgen over de kater van zijn vriend, wat is er aan de hand? Langzaam ondergaat zijn beste vriend een vreemde transformatie, hoe sterk is hun vriendschapsband?

De cast van Beste Vrienden is sterk, Huub Smit (Ferry) en Martijn Crins (Robert) zetten de hoofdrolspelers goed neer. Maar ook de bijrollen mogen niet vergeten worden; Kees Boot als bewaker, Rogier Schippers (de baas), Yaşar Üstüner (de schoonmaker), Chava voor in ’t Holt (secretaresse) en een cameo voor Brainpower.

De korte film bevat een grote actie scène die slechts één keer geoefend kon worden en daarna voor het echie moest, hiervoor geeft Ruwan alle eer aan stuntteam Noorderwind uit Utrecht. Bij de film is iets meer dan 5 liter bloed gebruikt, alleen een scène in het begin van van CGI-bloed.

Beste Vrienden teaser 2

‘Beste Vrienden’ is inderdaad een hilarische ‘zombie buddy comedy’ geworden. Nieuwsgierig naar de korte film? Kijken hem hier.

Ondertussen droomt Ruwan over een vervolg, maar dan als een volledige speelfilm. Wij kijken hier nu al naar uit! Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie