Boekrecensie: Dolers (Mark van Dijk)

Een paar jaar geleden vertelde schrijver Mark van Dijk ons al dat hij bezig was met een zombie-trilogie. Het eerste deel, Dolers, is nu verkrijgbaar.

Het verhaal:

Van de ene op de andere dag bevindt Max zich in een wereld vol hongerige zombies. Het meedogenloze virus krijgt zijn vrouw en oudste dochter Charlotte in zijn greep. Max weet zijn jongste dochter Maud in veiligheid te brengen. Terwijl Max probeert te overleven, gaat hij opzoek naar een medicijn voor zijn dochter Charlotte.

Onderweg ontmoet hij Aimeé en samen besluiten zij op pad te gaan en te overleven in de bizarre wereld vol zombies. Een tocht vol obstakels en avontuur begint in dit eerste deel van een trilogie. Fans van de Walking dead komen zeker aan hun trekken met dit spannende, lugubere avontuur van Nederlandse bodem! Leuk feitje is dat de personages zijn gebaseerd op zijn eigen gezin.

Mijn mening:

Toen Mark mij vroeg of ik zijn boek wilde lezen hoefde ik niet lang na te denken. Want ik ben een die hard Walking Dead-fan! Misschien niet een heel origineel thema voor horrorroman. Maar het maakte mij wel nieuwsgierig een zombieverhaal van een Nederlandse auteur. De schrijfstijl van Mark is erg prettig, laagdrempelig en de spanning wordt goed opgebouwd.

Het verhaal bevat spanning, veel lugubere scènes maar wat ik vooral goed vond aan dit verhaal is dat het ook meeslepend is. De liefde voor zijn dochters is toch wel de rode draad in dit verhaal. En Mark laat dat heel goed overkomen.

De personages zijn prima uitgewerkt en leer je in dit eerste deel al goed kennen. En ook de locatie vind ik goed gekozen, het speelt zich gewoon in Nederland af in Katwijk om precies te zijn. Kortom een prima begin van een drieluik. Alleen jammer dat we niet gelijk door kunnen lezen, we moeten nog even wachten op het volgende deel.

Dolers (Mark van Dijk)
Uitgeverij: Nimisa Publishing House | November 2022 | 263 pagina's

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€19,95)

Mark van Dijk (1979) getrouwd en vader van twee dochters. Eerder schreef hij onder andere Bloeddorst, Het mysterie van de Poldergruwel (jeugd), Kwade geest en vertaalde opnieuw de Kerstverhalen van Charles Dickens.

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie