‘Escape Room 2: Tournament of Champions’ een waardig vervolg op de hit uit 2019? Recensie:

Escape Room: Tournament of Champions is geregisseerd door Adam Robitel (The Taking of Deborah LoganInsidious: The Last Key) en de hoofdrollen zijn voor Taylor Russel, Logan Miller en Isabelle Fuhrman (Orphan). De film is een direct vervolg op de succesvolle film Escape Room (2019).

In de film gaan de twee overlevenden uit het eerste deel achter Minos aan. Minos is een organisatie die dodelijke escape rooms organiseert ter vermaak van rijkelui. Zodra de twee overlevenden door Minos in de val worden gelokt met 6 vreemden zijn ze genoodzaakt om zich wéér uit een aantal dodelijke kamers te puzzelen.

Nieuwe puzzels

Vernieuwend?

De film start met een korte hertelling van het verhaal uit de eerste film en pakt na een flashback direct de draad weer op na het eerste deel. Het is erg leuk dat de film direct verder gaat met dezelfde acteurs. Het eerste deel was vernieuwend en fris in dit genre. Dat is deze film niet. Het voelt allemaal een beetje als een herhaling van zetten maar dat was na het zien van de trailer geen verrassing.

De hoofdpersonen die we volgen door de escape rooms heen zijn niet allemaal even interessant. Dat zijn de escape rooms zelf wel. De kamers zien er stuk voor stuk prachtig uit en er zit een lekker tempo in de film. De film draait er niet omheen en zo vliegt de tijd voorbij. Je moet het oplossen van de puzzels soms met een korrel zout nemen want dit gaat bij tijden bijzonder rap. Voor het verhaal is dit natuurlijk nodig maar het voelt soms een beetje ongeloofwaardig. Aangezien het design van de kamers zo mooi is mocht het van mij allemaal wel iets trager gaan. Ik vond de climax van het verhaal wat tegenvallen. De spanning viel hier wat weg die er gedurende de hele film wel is geweest met het oplossen van de puzzels en er had denk ik meer ingezeten.

ESCAPE ROOM 2 Official Trailer (2021)

Al met al denk ik dat film uitermate geschikt is voor mensen die zich hebben vermaakt met het eerste deel. Het verhaal is niet heel vernieuwend maar biedt genoeg vermaak voor een avondje film kijken. De film is te zien op Pathé Thuis.

Sterren: 3 / 5

Lees ook: Recensie: Escape Room (Adam Robitel, 2019)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie