Recensie: Into the Dark – The Body

Vanaf vandaag is de horrorserie Into the Dark te zien op Horrify. Deze serie van Blumhouse Productions is eigenlijk niet echt een serie, het is een verzameling van 12 films met elk een andere feestdag als thema. De afleveringen verschijnen dan ook maandelijks, rond de bijbehorende feestdag. Aflevering 1, The Body, gaat over Halloween.


De huurmoordenaar Wilkes heeft zojuist een klus geklaard. Hij moet enkel nog het lichaam dumpen. Hij rolt het slachtoffer in plastic en sleept het nonchalant naar buiten. Aangezien het Halloween is denken nietsvermoedende voorbijgangers dat het lijk onderdeel van zijn kostuum is. Door een samenloop van omstandigheden belandt hij met het lijk op een Halloweenfeest, vanaf waar de avond verschrikkelijk uit de hand loopt.
https://www.youtube.com/watch?v=pJQGhNOWc4g

Het is verrassend; je begint met het idee dat je een serie gaat kijken, maar zoals ik al zei zijn de afleveringen 1,5 uur en kijk je eigenlijk gewoon een film. De verwachting was bij mij niet hoog, maar de eerste aflevering van Into the Dark pakt precies de goede ingrediënten om tot een zeer vermakelijke Halloween-komedie te komen; goed verhaal + goede aankleding + fijne acteurs. Naar het einde toe werd het wat minder en nam de voorspelbaarheid toe.

Ik zag de eerste aflevering in de bioscoop, de kijkervaring zal op de tv misschien wat minder zijn. Ik ben benieuwd naar de volgende aflevering, welke rond Thanksgiving zal verschijnen.

Into the Dark – The Body is nu te zien op Horrify.

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie