Imagine ’19 – Monstrum [Mulgoe] (Jong-ho Huh, 2018)

Imagine Film FestivalVan 10 tot 20 april 2019 vindt het Imagine Film Festival plaats in het Eye Amsterdam. Michel Bonset van De Nachtvlinders blikt vooruit, zodat jij je optimale Imagine-horrorplanning kunt maken. Nu: Monstrum (Mulgoe) van Jong-ho Huh.


1527, Joseon (nu Korea). Verse Koning Jungjong ligt constant in de clinch met zijn raadgevers, overgebleven van de vorige, afgezette koning. Zij proberen de nieuwe vorst te ondermijnen waar het kan, onder andere door het gerucht te beginnen dat een gevaarlijk monster rondwaart in de hoop paniek en chaos te creëren.  De Koning stuurt zijn persoonlijk beschermer Yoon-gyum, de enige die hij nog kan vertrouwen, erop uit om het gerucht te ontkrachten. Samen met team reist Yoon-gyun af naar de provincie en wat hij daar ontdekt overtreft zijn engste dromen.

Zoals ik al eerder bij The Witch. Part 1 – The Subversion schreef, ik ben gek op Koreaanse genrecinema. Waar in Nederland iets niet door de Filmfonds keuring komt als het niet ‘genre-vast’ is, gooien ze in Korea alles in de snelkookpan en uiteindelijk smaakt het toch altijd weer naar meer. Monstrum is een monsterfilm, maar met een aantal schitterende martial arts scenes, een dikke dot familie sentiment en flink wat relativerende, zij het wat kinderlijke komedie. De humor is van het kaliber ‘pas op voor die monsterdrol’, iets waar ik heel hard om moest lachen.

Het monster uit Monstrum is origineel, maar geloofwaardig en de finale scenes zijn meeslepend en spannend. The Host was misschien net iets slimmer, maar Monstrum is zeker zo vermakelijk. Een kleine Koreaanse klassieker in het monstergenre.

Monstrum is te zien tijdens het Imagine Festival op 13 april om 17.40 en 19 april om 11.20 in EYE te Amsterdam.

Monstrum - Official Trailer (In Cinemas 20 Sept)
Sterren: 4.0 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie