Recensie: Scouts Guide to the Zombie Apocalypse (Christopher Landon, 2015)

scouts-guide

Het gaat niet goed met de plaatselijke padvinderij. Dat ondervinden Ben, Augie en Carter ook. Onder leiding van hun hopman zijn ze naarstig op zoek naar nieuwe leden maar het wil maar niet lukken. De Padvinderij is uit en de drie vrienden zijn dan ook niet in trek bij het populaire volk van hun school. Ben is echter wel zwaar en dan ook zwaar verliefd op een van die populaire meisjes: Kendall. Ben krijgt haar dan ook niet uit zijn hoofd en overtuigd de twee andere heren om ’s nachts weg te sneaken van hun kampeerplek er op uit te trekken naar het feestje waar Kendall en al die andere populaire kids van school zijn.
Er is echter één probleem: hun stadje wordt overrompeld door zombies.

Scouts Guide to the Zombie Apocalypse klinkt leuk en is dat in zekere zin ook leuk. Al vanaf de eerste minuut verschijnt er een glimlach op je gezicht wanneer je een mannelijke schoonmaker nog meer ziet bounchen dan dat Beyonce doet in een van haar clips. Het is een voorproefje van wat je de resterende 93 minuten om je oren gaat krijgen. Gooi daar een strijd tegen een horde zombies tegenaan en je hebt geheid een hit in handen. Geheid inderdaad want dat ‘in zekere zin’ zeg ik niet voor niets.

Scouts Guide to the Zombie Apocalypse heeft veel in huis om een heel sterke horrorkomedie te worden maar het heeft het allemaal net niet. Kijk naar de acteurs. Ben (Tye Sheridan), Augie (Joey Morgan) en Carter (Logan Miller) zijn weliswaar leuk (als wij Joey Morgan niet vaker in komedies gaan zien dan is er wel iets raars aan de hand) maar het zijn geen sterren op acteergebied. Al vroeg in de film wordt er ook een vrouw aan dit jeugdige gezelschap toegevoegd door middel van serveerster/stripper Denise, gespeeld door Sarah Dumont. De komst van Denise doet de groep hoofdpersonen goed want zij kicks ass! Maar acteren kan zij niet. Het zijn met name haar acties en haar euh.. pluspunten dat veel goed maakt. Natuurlijk kan niet iedereen een Meryl Streep zijn. Dat hoeft ook niet. Zeker niet in een horrorkomedie maar iemand met net talent had de film niet misstaan.

Scout2

Het verhaal van Scouts Guide to the Zombie Apocalypse geeft ons niet veel nieuws. We hebben dit al veel en veel vaker gezien. De film haalt echter ook nogal wat andere films aan waardoor het nog minder origineel lijkt. Er worden bijna letterlijk scenes herhaald uit Braindead, Shaun of the Dead en Re-Animator. Dat pakt weliswaar leuk uit voor mensen die die films nog niet hebben gezien maar voor de echte horrorliefhebber zijn de drie genoemde films eigenlijk wel verplichte kost. Daarnaast zijn de scenes die gewoon bijna letterlijk zijn overgenomen vele male beter uitgevoerd in de originele films.

De actie-scenes zitten leuk in elkaar. De make up van de zombies zijn niet fantastisch maar ook niet heel slecht en zelfs de humor mag er zeker wezen. Helaas voelt het af en toe wel geforceerd. Het MOET leuk zijn. Elke minuut. Het lijkt af en toe wel alsof regisseur Christopher Landon (van Paranormal Activity: The Marked Ones) niet helemaal doorheeft hoe humor precies werkt op het grote scherm. Het moment wanneer een bepaalde punchline gezegd moet worden of wanneer de camera nu wel eens mag wegkijken van een stel zombietieten. Hij doet het steeds net op het verkeerde moment. Dat wil niet zeggen dat het niet grappig is. Dat is het wel maar het had wel echt veel beter gekund.

Scout4

Het moet wel worden gezegd dat Scouts Guide to the Zombie Apocalypse een leuke zit kan zijn. Op een zaterdagavond, omringd door vrienden en een bepaald alcoholpromillage. Jazeker, dan gaat dat zeer zeker een leuke zit worden. Ben je alleen verwend door het zien van de eerder genoemde films dan word het alsnog wel leuk maar je moet je eisen wel erg laten zakken. Maar goed.. dat bepaalde alcoholpromillage werkt vast en zeker bij jou ook. 😉

Scouts Guide To The Zombie Apocalypse | Clip - Trampoline

Scouts Guide to the Zombie Apocalypse draait nu in de bioscoop.

Sterren: 2.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Recensie: Scouts Guide to the Zombie Apocalypse (Christopher Landon, 2015)”

Plaats een reactie