Recensie: The Darkest Hour (Chris Gorak, 2011)

Een onverklaarde wereldwijde ramp zorgt ervoor dat elektronische apparaten overal ter wereld uitvallen. Wat volgt is chaos. Een onbekend ras van buitenaardse wezens met een bovennatuurlijke controle over de elektriciteit start met een grootscheepse aanval op de mensheid. In Moskou zoekt een groep jonge stedelingen dekking onder de grond…

The Darkest Hour is een apocalyptische sciencefictionthriller en neemt je mee in een wereld vol angst en terreur. Echter dat zou het moeten doen; de film zit helaas vol met clichés en continue heb je het idee dat je het allemaal al een keer gezien hebt (The War of the Worlds/The Vanishing)

De special effects in The Darkest Hour zijn goed, maar mag je ook wel verwachten van producent Timur Bekmamtov die vooral bekend is van zijn special effect spektakels Night Watch en Day Watch. In 2008 maakte Bekmambetov zijn regiedebuut in Hollywood met de blockbuster Wanted, ook is hij bekend van de film Apollo 18. Regisseur Chris Gorak maakte naam als de art director van films als Fight Club en Minority Report. In 2006 regisseerde hij de sterke low budgetthriller Right at Your Door. The Darkest Hour is zijn tweede realisatie als regisseur.

De acteurs (o.a. Emile Hirsch, Olivia Thirlby en Max Minghella) zijn allemaal vrij onbekend. Hun acteerwerk is middelmatig, als kijker snap je vaak niet waarom ze bepaalde keuzes maken, hierdoor wordt het verhaal ongeloofwaardig. De personages die ze spelen zijn erg vlak en nergens gaan we echt de diepte in.

Extra’s:

The Darkest Hour: Overlevenden
Dit is een korte film over de overlevenden van de invasie en hun beleving van de ‘nieuwe’ wereld. Samen trekken ze ten strijde om de aliens te vernietigen. De film komt op mij over alsof het een teaser was voor de film. De manier waarop dit filmpje gemaakt is lijkt op een introductie van een videogame, waarin iemand je vertelt wat de stand van zaken is in de wereld en wat jouw missie is.
Het is een grappig filmpje als je de apocalyptische wereld van The Darkest Hour iets meer diepte wilt geven.

Het visualiseren van een Invasie
Dit is het behind-the-scenes filmpje van The Darkest Hour. De crew en acteurs komen aan het woord en vertellen hun ervaringen met de film. Ook wordt uitgelegd dat de film klein begon en eigenlijk steeds groter en groter werd. Ze leggen uit waarom ze bepaalde keuzes hebben gemaakt en hoe de aliens tot stand zijn gekomen.

Verwijderde scènes
Verwijderde scènes zijn vaak niet voor niets verwijderd. De scènes voegen weinig toe aan het verhaal en het is daarom ook begrijpelijk dat deze zijn verwijderd.

The Darkest Hour (2011) - Official Trailer [HD]

Helaas laat de trailer van The Darkest Hour veel zien van de film, en eigenlijk belooft de trailer teveel. Met een beter script en met betere acteurs zou de film beter zijn geweest. Voor nu moeten we het doen met een film die prima is voor een avondje vermaak, maar waarbij je niet al te hoge verwachtingen moet hebben.

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Recensie: The Darkest Hour (Chris Gorak, 2011)”

  1. Ik heb de trailer gezien maar hier lijkt me nou echt geen reet aan. Echt zo’n verhaal wat je al vier keer eerder voorbij hebt zien komen. Lijkt me ook heel erg voorspelbaar. Ik laat deze maar aan me voorbij gaan. Misschien als ie een keer op tv wordt uitgezonden en ik heb niets te doen, dat ik m dan ga kijken.

    Beantwoorden
  2. Vond het niet eens zon slechte film,heb me eigenlijk wel vermaakt. Je krijgt de aliens nooit echt te zien maar in sommige films blijkt dat toch vaak een teleurstelling. Het ronddwalen door een verlaten Moskou vond ik wel wat hebben

    Beantwoorden

Plaats een reactie