Recensie: Welcome to the Blumhouse – The Manor

Vanaf vandaag zijn de laatste twee nieuwe films uit Welcome to the Blumhouse beschikbaar op Prime Video, Madres en The Manor. Vorige week verschenen al Black as Night en Bingo Hell. We bewaren de beste film tot het laatst, dus is als eerste de nieuwe horrorfilm van schrijver-regisseur Axelle Carolyn aan de beurt.

Na een beroerte wordt het voor Judith moeilijk om nog langer voor zichzelf te zorgen en verhuist ze naar het verzorgingstehuis Golden Sun Manor. Daar vindt ze al snel nieuwe vrienden, maar met haar kamergenoot gaat het minder goed. Deze vertelt dat ze ’s nachts wordt bezocht door een duister wezen. Zijn dit nachtmerries of iets er iets anders aan de hand in dit verzorgingstehuis? Nu er bewoners op vreemde wijze overleiden, lijkt het op het laatste… maar nu ze is gediagnosticeerd met dementie, gelooft zelfs haar familie Judith niet meer.

Net als bij de andere Welcome to the Blumhouse-titels draait het hier ook om een sociaal thema en laat zien hoe de werkelijkheid gewoon horror bevat. Ouderdom met bijbehorende ziektes als Parkinson en dementie zijn angstige vooruitzichten voor veel mensen. En hoe mooi het ook lijkt dat we ouderen in een verzorgingshuis kunnen stoppen, blijkt in de realiteit dat we ze eigenlijk te weinig bezoeken en ze ook minder serieus nemen.

De cast is geweldig, met natuurlijk een enorme berg aan ervaring kan dit ook bijna niet anders. Barbara Hershey draagt als Judith de film en wordt daarbij stevig geholpen door Bruce Davison (Roland), Jill Larson (Trish) en Fran Bennett (Ruth). Geen van deze acteurs is van plan om op hun leeftijd achter de geraniums te gaan zitten en zijn nog volop aan het werkt. Bennett overleed afgelopen maand op 84-jarige leeftijd. De jonge Nicholas Alexander vult dit rijtje aan in zijn rol als kleinzoon Josh.

Het verhaal zit goed in elkaar, de opbouw is goed en er worden diverse horrorstylen verweven, plus het einde loopt toch net even anders dan je zou verwachten. Waar de film níet in excelleert zijn de make-up en special effects, daar valt echt nog wel wat aan te winnen en doet een klein beetje af aan het geheel.

Sterren: 4 / 5

The Manor is nu te zien op Amazon Prime Video, later volgt nog een interview hier op de site.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie