‘Stakeland’ regisseur Jim Mickle tekent voor Stephen King verfilming ‘From a Buick 8’

In het verleden zijn er al een aantal aanstalten gemaakt om het verhaal van Stephen King over de vreemde krachten van een Buick Roadmaster te verfilmen, echter is er van die projecten nooit wat gekomen. Maar wellicht krijgt From a Buick 8 nu echt een nieuwe kans.

In de nieuwste aflevering van The Kingcast, een podcast over (je raad het al) alles wat met Stephen King te maken heeft, was acteur Thomas Jane, bekend van o.a. The Mist en Deep Blue Sea, te gast. Jane liet al eerder weten dat hij samen met producer Courtney Lauren Penn zijn zinnen heeft gezet op een nieuwe poging tot het verfilmen van From a Buick 8. In de podcast gaf Jane aan dat Jim Mickle (Stakeland) heeft getekend om de regie in handen te nemen.

Thomas Jane is zelf helemaal geen vreemde binnen het King-universum. Naast het eerder benoemde The Mist vertolkte hij ook een rol in Dreamcatcher en 1922. Wellicht hebben we dan een goede match te pakken. Gaat het deze keer dan wel echt lukken? We zullen het zien!

Hoe denk jij over een verfilming van From a Buick 8? Wat is je favoriete King verfilming? Laat het ons weten in de comments!

Interessant artikel?

1 gedachte over “‘Stakeland’ regisseur Jim Mickle tekent voor Stephen King verfilming ‘From a Buick 8’”

  1. Ik heb dit boek in 2004 gekocht en gelezen. Maar zojuist de synopsis op Wikipedia bekeken en ik kan me er werkelijk niets van herinneren….

    De beste King verfilming? Dat is een hele lastige. Ik ben zelf nog het meest gecharmeerd van de oude verfilmingen als Carrie, The Shining (uiteraard!), Firestarter en Christine. De nieuwere films als die vreselijke remake van Pet Sematary en deel twee van It, heb ik weinig mee. Wel mooiere CGI, maar niet altijd betere vertelkunst. Ik zie toch liever Tim Curry dan Bill Skarsgård als Pennywise.

    Beantwoorden

Plaats een reactie