Resident Evil: Damnation, Capcom kondigt animatiefilm aan

De vierde live-action Resident Evil: Afterlife draait nog maar net in de bioscopen of Capcom kondigt al een nieuwe film aan. Echter geen vervolg op Afterlife, maar een vervolg op Resident Evil: Degeneration, de animatiefilm uit 2008.

Er zijn van Resident Evil meer films verschenen, dan algemeen wordt gedacht. In 2002 begint de live-action serie, allen geschreven door Paul W.S. Anderson met Resident Evil. De film is losjes gebaseerd op de spellen, karakters komen er in voor, maar het verhaal loopt niet gelijk, in 2004 en 2007 komen de vervolgen Resident Evil: Apocalypse en Resident Evil: Extinction. Afgelopen week ging Resident Evil: Afterlife 3D in première, het directe vervolg op Extinction uit 2007.

Resident Evil DegenerationDaarnaast zijn er nog een paar films die het beste zijn te omschrijven als de Resident Evil: Biohazard serie. Deze begint al in 2000 als Capcom een korte 3D-film maakt ter promotie voor Resident Evil. Biohazard 4D-Executer duurt slechts 20 minuten en is eigenlijk alleen in diverse Japanse themeparks te zien. Resident Evil: Degeneration uit 2008 is de eerste computer generated animatiefilm in deze serie, in Japan heet deze film Biohazard: Degeneration en duurt 96 minuten en speelt in hetzelfde universum als de games. In 2012 kunnen we dus de computer animated Resident Evil: Damnation (Biohazard: Damnation) bijschrijven.

Trailer Resident Evil: Degeneration

Interessant artikel?

Plaats een reactie