RTL5 is toch gevallen voor de charmes van Grimm

grimm-nbc-tv-show
Enige tijd geleden slaakten wij een noodkreet met de vraag of de serie Grimm nog uitgezonden zou worden op de Nederlandse televisie. Gelukkig kunnen wij nu vermelden dat RTL5 de serie vanaf vandaag gaat uitzenden op de donderdagavond.

Waar gaat Grimm over?
Herinner je de sprookjes die je verteld werden voor het slapen gaan? Dit waren geen sprookjes, dit zijn waarschuwingen.

Grimm is een dramareeks die geïnspireerd is op de sprookjes van de gebroeders Grimm. Deze sprookjes waren oorspronkelijk geen lieve verhaaltjes, maar griezelige verhalen die dienden als waarschuwing. Moordrechercheur Nick Burkhardt ontdekt dat hij deel uitmaakt van een speciale eenheid van profilers, Grimms genoemd, die de bewakers vormen tussen de mensheid en de mythologische wezens van de onderwereld. Hij komt er terecht in een wereld vol eeuwenoude rivaliteiten en komt oog in oog te staan met Hexenbiests, bloedbaden en andere eeuwenoude vormen van het kwaad.

De cast bestaat uit David Giuntoli (Nick Burkhardt), Russell Hornsby (Hank Griffin), Bitsie Tulloch (Juliette Silverton), Silas Weir Mitchell (Eddy Monroe), Sasha Roiz (Captain Renard), Bree Turner (Rosalee Calvert) en Reggie Lee (Sgt. Wu).

RTL5 heeft haar donderdagavond nu omgedoopt tot horroravond met op 3 januari met een dubbele aflevering van Grimm (20.30u) met daarna de eerste aflevering van het reeds op dvd verschenen eerste seizoen van American Horror Story (22.25u)

In België wordt op 2BE nu op zondagavonden het tweede seizoen van Grimm (21:30u) en het eerste seizoen van American Horror Story (23:10u) uitgezonden.

Grimm - Season 1 Trailer

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

42 gedachten over “RTL5 is toch gevallen voor de charmes van Grimm”

 1. Jammer dat de eerste serie Grimm nu gestopt is op RTL5 terwijl noat bene de laatste 2 aflveringen van de 1e serie niet vertoond zijn.
  Hoop dat deze alsnog komen en de 2e serie ook

  Beantwoorden
 2. De eerste 2 afleveringen van de Grimm van seizoen 2 zijn uitgezonden maar vanaf vandaag is de serie niet meer op tv. Weet iemand hier iets over?

  Beantwoorden
 3. Wat een teleurstelling: ik verheug me de hele dag op m’n grimm-avondje: wordt het niet uitgezonden!! Weet iemand waarom het gestopt is? Of is het een tijdelijke stop?

  Beantwoorden
 4. gatver ook ik zat klaar voor mijn grimm avond wat heb ik aan genante lijven en die andere waardeloze troep die vanavond word uitgezonden.
  waar blift GRimm grrrr

  Beantwoorden
 5. NNNNNNNNNEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!! Ik verheug me er iedere week weer op als het tijd is voor the grimm, maar waar is tie nou :-(.
  Wanneer komt de rest?!!!!

  Beantwoorden
 6. Ja hoor, het is weer zover! Stoppen die idioten weer middenin een serie om met sneue programma’s er voor in de plaats te komen.
  Wederom een reminder waarom ik vrijwel nooit tv kijk, maar vooral veel dvd. Tijd dus om Grimm nog uitsluitend op dvd te kijken en al die stupide zenders lekker links te laten liggen…..hoef ik meteen die reclames niet meer door te spoelen ook…..want ik nam eerst op en na een uurtje begon ik pas te kijken, zodat de mongoloide reclames doorgespoeld konden worden.
  Rtl 5 (en de rest)…..steek je zooi maar waar het licht niet schijnt, dank u voor het helpen herinneren aan het bestaan van een veel en veel beter medium, de dvd/bluray. Lekker kijken wanneer je zin hebt, zonder reclames, in de juiste volgorde en ook zonder het probleem dat een zender voortijdig stopt met uitzenden omdat de een of andere bobo de kijkcijfertjes vindt tegenvallen….iets dat vaak door henzelf veroorzaakt wordt. Leve de dvd/bluray!

  Beantwoorden
 7. Irritant dat de donderdag weer eens niet wordt opgevolgd. En vermeldt het dan bij de laatste uitzending dat het een week overgeslagen wordt, of wanneer het weer vervolgd wordt. Daar betaal je dan abonnement kosten voor (incl. kijk en luistergeld)

  Beantwoorden
 8. zwaar teleurgesteld!
  zit de hele week men eigen er al op te verheugen om grimm te kijken… en dan kom ik er nu opeens op t laatste moment erachter dat het niet word uitgezonden…
  waarom!!? this doesnt make any sense seizoen 2 is net begonnen ze hebben zelfs al 2 afleveringen ervan uitgezonden…
  weet iemand wanneer het wel weer op tv komt?

  Beantwoorden
  • Ja … Hopelijk wordt de Grimm volgende week wel uitgezonden anders stap ik ook over op dvd/bluray. Echt een geweldige serie en ik ben er behoorlijk versaafd aan… Moet vandaag afkicken…. :'(

   Beantwoorden
 9. wat interreseert mij nog al die achterlijke programma’s zoals secret millionairs en genante lijven achterlijke onzin allemaal we want Grimm!

  Beantwoorden
 10. IK WIL GRIMM – IK WIL GRIMM – IK WIL GRIMM – IK WIL GRIMM – IK WIL GRIMM – IK WIL GRIMM – IK WIL GRIMM – IK WIL GRIMM – IK WIL GRIMM – IK WIL GRIMM – IK WIL GRIMM – IK WIL GRIMM – IK WIL GRIMM – IK WIL GRIMM – IK WIL GRIMM – ………. boehoehoe.. )-:

  Beantwoorden
 11. Hallo RTL5 wakker worden!!! We willen graag weten wanneer Grimm weer uitgezonden wordt!!! En anders is het ook voor mij de laatste keer dat ik een serie bij jullie volg. Ik koop wel de dvd-serie… Wat een teleurstelling. Een avond saaie eenheidsworst voor kijkvee.

  Beantwoorden
 12. Balen dat een supergoede serie is gestopt. Op de site van rtl heb ik het volgende kunnen vinden: Op 21 maart worden de laatste twee afleveringen van dit voorjaar uitgezonden. Het is momenteel nog onbekend wanneer RTL5 de serie kan vervolgen. 

  Beantwoorden
 13. Echt weer een respectloze actie van de TV maker zeg, geen enkele aankondiging vooraf.

  Geen wonder dat veel mensen series gaan downloaden of anderzijds illegaal gaan bekijken. Dom hoor John de Mol !!

  Met alle respect voor het Paasverhaal hoor, maar ik dacht als alternatief naar Nederland 1 : The Passion te kijken. Damn, Grimm is er niets bij, wat een vocale Horror zeg. TV uit maar hoor, ga op zoek naar Grimm online. …………….

  Beantwoorden
 14. Is er eindelijk een goeie, boeiende serie op tv gaan ze weer van die nietsnuttige prutprogramma’s uitzenden waar geen hond naar kijkt zoals secreet milionaire of smerige lijven… RTL5 zuigt, leve de DVD!

  Beantwoorden
 15. Tuurlijk dat is weer tv in Nederland stoppen midden in een serie en e
  En wel 10x de zelfde kut serie.s uit zenden weer van af het begi af aan waar betalen we eigenlijk voor voir al die herhalingen belachelijk gewoon

  Beantwoorden
 16. Ik meende dat de serie zou worden vervolgd vanaf januari 2015? Tot dusver daar niets van gezien. Midden in de nacht, als er niemand kijkt, werden een paar oudere afl. uitgezonden. Ik begrijp hier niets van om plotseling met zo’n serie te stoppen.
  Verder wordt er veel onzin uitgezonden, waar geen kop naar kijkt!

  Beantwoorden
 17. Goed nieuws!

  Maar laat maar stelletje sukkels. Ik koop het toch wel op dvd.
  Stopprn na 2 afleveringen van het 2e seizoen….
  En dan blijkt die serie toch wel redelijk populair te zijn en gaat men een paar jaar later weer verder.

  Hollandse tv….lachertje!

  Leve de dvd/bluray!

  Beantwoorden

Plaats een reactie