Saints and Sinners: zelf zombies bestrijden in de VR-spinoff van The Walking Dead

Als het op zombies aankomt, staat The Walking Dead met stipt op één. Ondertussen levert de franchise al meerdere miljoenen op voor zowel AMC als Skybound (het bedrijf van bedenker Robert Kirkman). Het fenomeen lijkt de mediawereld te overspoelen, met constante nieuwe golven van spinoffs. In 2019 zal de franchise een nieuwe weg inslaan met de release van Saints & Sinners.

Gezien de exploratie in het medialandschap, was het niet de vraag of, maar wanneer de zombiewereld van Kirkman tot leven zou worden gebracht in virtual reality (VR). Die vraag is nu beantwoord. Tijdens de San Diego Comic-Con (juli 2018) maakte Skydance Interactive (divisie van Skydance Media) de titel Saints and Sinners bekend. Onder deze naam zal een VR-game ontwikkeld worden, in samenwerking met Skybound Entertainment (een divisie van… je raad het al). Met dit lijntje blijft Kirkman stevig grip houden op de ontwikkelingen binnen de franchise waarvan hij aan de wortel staat.

De game speelt zich af in een verwoest New Orleans, waar spelers zich een weg moeten zien te banen door de iconische wijken. Tenminste, voor wie deze nog herkent. De stad is dusdanig afgetakeld, dat het beter te beschrijven is als een niemandsland. Het belooft een uitdagende game te worden, waarin de Walkers nog één van je minste zorgen zullen zijn (althans, zo beweert het persbericht). Kies je het pad van de Saint, of van de Sinner? Na lang te hebben toegekeken, kan je vanaf 2019 eindelijk zelf deelnemen aan de wereld van The Walking Dead.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie