Recensie: Santa Clarita Diet is eng hilarisch. Nu op Netflix

Aan de titel lees je het niet af, maar Santa Clarita Diet is de nieuwe horrorkomedie die vanaf vandaag te zien is op Netflix. En dat kan ik zeker aanraden, de 10 afleveringen van een half uur waren er hier binnen no time op.
https://www.youtube.com/watch?v=Y-dfRBgn8kg
In Santa Clarita Diet zijn Joel (Timothy Olyphant) en Sheila (Drew Barrymore) een getrouwd stel makelaars die samen met puberdochter Abby (Liv Hewson) in de LA buitenwijk Santa Clarita een tamelijk saai en tikje ontevreden leven leiden. Totdat Sheila een dramatische verandering doormaakt die hun leven in het teken zet van dood en destructie… maar op een positieve manier!

Zonder al te veel te spoileren gaat in Santa Clarita Diet over de kannibalistische trektjes en het zombie-achtige gedrag van hoofdrolspeelster Drew Barrymore. Toch is ze heel gewoon gebleven, sterker nog, ze voelt zich eigenlijk heel goed. Dit leidt tot een behoorlijk verstoord gezinsleven, Timothy Olyphant vertolkt op geweldige wijze haar man. Hij zet daarbij de perfecte karikatuur neer van de perfecte man die het eigenlijk allemaal net niet gemaakt heeft en toch doet alsof, inclusief het gezellige gekeuvel met de buurmannen.

Dochter Abby en de evenzo puberende buurjongen Eric, gespeeld door Liv Hewson en Skyler Gisondo, maken het komische kwartet compleet. Naast hun eigen typerende problemen moeten ze zien te dealen met de vleesetende Sheila. Waar de serie goed in slaagt is de verontwaardiging goed over te brengen, niemand raakt in grote paniek of slaat doodsangsten uit. De serie is vooral een komedie met een horrorsausje. Maar gedurende het eerste seizoen Santa Clarita Diet neemt het horrorgehalte iets toe.

Of moet ik zeggen kotselijk vermaakt. We worden in de eerste aflevering al getrakteerd op een behoorlijke dosis ranzigheid, een unieke hoeveelheid kots. Het hele seizoen is ranzigheid een belangrijk en vermakelijk item. Met de drang naar vers mensenvlees wordt ook moraliteit een discussiepunt in de ooit schijnbaar zo gelukkige familie, de moraliteit die we kennen uit de dramaserie Dexter. Hoewel The Santa Clarita Diet een komedie is over ranzigheid, zombies, kannibalisme en het leven in een buitenwijk van Los Angelos wordt het nergens echt platte humor. Het blijft op een heerlijk vermakelijk niveau.

Santa Clarita Diet seizoen 1 is nu te zien op Netflix.

Santa Clarita Diet is een heerlijke, letterlijk heerlijk, serie voor horrorliefhebbers die even toe zijn aan een lichter hapje. De hoofdrol is duidelijk voor Drew Barrymore, maar Timothy Olyphant steelt de show.

Sterren: 4 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rogier
Rogier
6 jaren geleden

lol en ik maar denken dat het de zoveelste good food Docu was

Elfje
Elfje
6 jaren geleden

Ik heb het dieet vanmiddag aan gezet en zit nu in aflevering 8 van de 10 van seizoen 1. Misschien maar goed dat er tot nu tot maar 1 seizoen is.

Rob
Rob
6 jaren geleden

Ik ben nu halverwege en vindt de serie hilarisch. Eén van de leukste dingen die ik de afgelopen tijd heb gezien 🙂

4
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x