Santa’s evil helpers; 5 duistere films over Kerstman en zijn hulpjes

Het is december en dat betekend dat de feestdagen eraan komen. Je kan dus heel veel dingen doen zoals: zoetsappige films kijken of Home Alone voor de 800ste keer. Maar natuurlijk zijn er ook duistere kerstfilms over de kerstman met zijn helpers. Hier een top 5 om je een creepy kerst te bezorgen:

5. The Elf (2017, Justin Price)

THE ELF Official Trailer (2017) Thriller, Movie HD

Nick heeft last van nachtmerries door een tragische moord wat hij heeft gezien op jonge leeftijd. Hij erft een oude speelgoedwinkel en ontdekt een vervloekte elfenpop opgesloten in een oude kist, met namen van stoute familieleden op een briefje. Hij ontdekt al snel dat de elf slecht is en met de feestdagen op pad wilt gaan om alles en iedereen te gaan vermoorden wie zijn pad kruist.

The Elf staat bekend om zijn campy en over-the-top benadering van horror, en het zal niet aan ieders smaak voldoen. Het is zeker geen traditionele kerstfilm en helaas maar moeilijk te vinden op DVD, BD of de streamingdiensten, dus zul je moeten importeren.

The Elf (2017) 'all is not calm' - kersthorrorfilm

4. A Christmas Horror Story

A Christmas Horror Story (trailer)

Regisseur: Grant Harvey, Steven Hoban en meer.

William Shatner is DJ en vertelt op kerstavond vier spannende kerstverhalen;

  • Een groep middelbare scholieren die worden aangevallen door een horde ondode elfen
  • Een familie die meer mee naar huis brengt dan alleen een kerstboom,
  • Een familie die wordt geplaagd door een kwaadaardige Krampus
  • Een paar rechercheurs die onderzoek doen naar een reeks vreemde moorden die lijken te zijn verbonden met een plaatselijk kerstlegende.

Als je fan bent van horrorfilms en van Kerstgerelateerde horrorverhalen, kan A Christmas Horror Story een vermakelijke film zijn om tijdens de feestdagen te bekijken.

A Christmas Horror Story - kersthorrorfilm

3. Gremlins 

Gremlins (1984) Official Trailer #1 - Horror Comedy

Regisseur – Joe Dante

Wanneer Billy van zijn vader zo rond de kerst een nieuw huisdier krijgt is, hij zich er niet helemaal van bewust van de belangrijke regels die hij moet volgen om het diertje goed te kunnen verzorgen.  De regels zijn:

  1.  Geen fel licht.
  2. Niet voeren na 12 uur s’avonds.
  3. Niet nat maken.

Als toch per ongeluk de regels worden verbroken, komen er een hoop slechte monsters vrij en het schattige stadje met bewoners helemaal verwoest.

Gremlins 1 en 2

2. Krampus

Krampus - Official Trailer (HD)

Regisseur – Michael Dougherty

Wanneer een bijzondere familie bij elkaar komt voor de Kerst en er ontstaat een ruzie, raakt Max zijn kerstgevoel kwijt en verscheurd zijn geschreven brief voor de kerstman en roept per ongeluk Krampus op. De Kerstdemoon. Ze moeten vechten voor hun leven om hem te kunnen verslaan.

Krampus van regisseur Michael Dougherty

1. Rare Exports

Rare Exports : A Christmas Tale | trailer #1 US (2010)

Regisseur – Jalmari Helander

Rare Exports is een Scandinavische film, de enige van deze lijst. Dit was in 2003 een korte film.

In de diepte van de Korvatunturi bergen, 486 meter diep is het best bewaarde geheim van de Kerst. Het is nu tijd om deze op te graven. Deze kerst gelooft iedereen In de Kerstman.

Op Kerstavond in Finland, de Kerstman word opgegraven. Al snel verdwijnen er kinderen. Een jongetje en zijn vader leiden de missie om de kerstman te vangen en deze terug te brengen naar de berg. Met de hulp van mede jagers doen ze dat. Maar, de Kerstman heeft ook nog zijn hulpjes (elfjes)  en die hebben echt besloten om de Kerstman te bevrijden.

Rare Exports Scandanavische kerstfilm

Wij van de Nachtvlinders wensen je vast een gruwelijke kerst en heel veel duistere films toe.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie