SAW 7 3D Triple Play Blu-ray Combopack recensie

SAW 3D Blu-ray + DVDVandaag brengt Dutch FilmWorks het laatste deel uit op disc, de zeer uitgebreide versie bevat SAW 3D in 5 verschillende formaten: 3D + 2D Blu-ray, 3D + 2D DVD en een Digital Copy. Het geheel bevat ook nog eens 51 minuten aan extra’s en dat betekent dat ik op voorhand al mijn vingers aflik.

Film: Saw 7

In januari kwam het voorlopig laatste deel uit de langlopende horrorfranchise SAW in de Nederlandse bioscopen. Het beloofde een grootse finale te worden, maar aan deze belofte werd met moeite voldaan, na een publiekelijke val in een winkelstraat bleef het een film die het daarna van donkere kleine ruimtes moest hebben. Het aantal en de kwaliteit van de beruchte traps ligt in de laatste deel toch zeker wel hoger. In zijn geheel is SAW 3D dan ook geen sleche film, maar niet de grootse finale. Een uitgebreide recensie van de film lees je hier.

Luxe Verpakking

De verpakking ziet er direct al gelikt uit, de dvd zit in een slipcase met een 3D-hologram van de uiteenspattende Jigsaw. Het openen van het doosje zelf kan tot verwarring leiden, er zitten twee discs in en de rood/blauwe brilletjes, de DVD-versie heet SAW 7 en de BD-versie heet SAW 3D, terwijl met de brilletjes de DVD-versie wel degelijk in 3D gekeken kan worden. Leuk detail is dat deze kartonnen brilletjes gemaakt zijn voor meerdere films en op deze manier met de logo’s erop reclame voor elkaar maken.

Extra’s

De zes deleted scenes zijn geen rommel, zoals je vaak bij extra’s ziet, die zijn zes scenes die zeer waarschijnlijk zijn geschrapt om de film in te korten. Het geheel gaat iets dieper in op het boek van Bobby Dagen en de relatie met Dr. Gordon. Leuk!

In 52 ways to die vertellen de ontwerpers over hun dodelijkste vallen en hoe hun creatieviteit door de productie op de proef werd gesteld. Op hun beurt stelden ze regelmatig de acteur op proef. Een compilatie van de 52 manieren om in de SAW-franchise dood te gaan maakt het geheel af.

En verder mag je nog genieten van vijf music video’s:
Goliath van Karnivool
Cocain Chest Pains van Kopek
Pass Out van I-Exist
Saw 7 Music Video van Dir En Grey
Full of Regret van Danko Jones

Deze uitgave van SAW 3D in daarmee bijna compleet, de Amerikaanse versie heeft namelijk nog commentaar van de producenten en schrijvers. Toch kunnen veel Nederlandse distributeurs een voorbeeld nemen aan deze uitgave, door de gecombineerde uitgave stimuleert het de opkomst van Blu-ray en de extra’s bieden een reden voor de consument op een product te kopen dat ze al eerder in de bioscoop hebben gezien.

SAW 7 3D is ook verkrijgbaar in een alleen DVD-versie, maar voor die paar euro minder, mis je wel de extra’s die alleen op de blu-ray staan. De film kreeg van mij slechts 3 sterren, maar deze Blu-Ray Triple Play Combopack krijgt een extra ster. SAW 7 3D is vanaf 5 mei te koop.

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “SAW 7 3D Triple Play Blu-ray Combopack recensie”

Plaats een reactie