Scarlett Johansson speelt Bride of Frankenstein in nieuw project van A24 en Apple

Filmstudio Universal is sinds 2014 al bezig om klassieke monsterverhalen in een nieuw jasje te steken. Zo zijn al Dracula Untold (2014), The Mummy (2017) en The Invisible Man (2020) uitgekomen. Er zijn inmiddels ook al plannen omtrent een remake van Bride of Frankenstein. Er is zelfs al een schrijver van het project bekend, David Koepp, en een producent, Amy Pascal. Concrete plannen blijven echter uit.

De kleine, maar succesvolle filmstudio A24 komt nu met het nieuws dat zij, in samenwerking met Apple, ook aan een project omtrent Bride of Frankenstein werken. Als zowel hoofdrolspeelster als producent zal niemand minder dan Scarlett Johansson actief zijn bij dit project.

“It’s long overdue for Bride to step out of the shadow of her male counterpart and stand alone. […] We are extremely excited to emancipate this classic anti-heroine and reanimate her story to reflect the change we see todayzegt Johansson over het project, dat Bride gaat heten. De film zal gaan over een vrouw die gecreëerd is om de perfecte echtgenote te zijn. Als ze haar maker afwijst, vlucht ze en verlaat ze haar vertrouwde omgeving om in een wereld terecht te komen die haar als monster ziet.

Scarlett Johansson zal bij de meesten bekend zijn als Black Widow in een hoop Avengers-films. Ook in het horrorgenre heeft ze al heel wat gedaan, zoals Under the Skin (2013) en Eight Legged Freaks (2002). In Bride zal ze een vrouw spelen die door de wereld als monster en dus onmenselijk wordt gezien. Dit zal Johansson echter niet afschrikken, aangezien ze vorig jaar in een interview al aangaf zelfs in staat zou zijn om een boom of een dier te spelen.

Sebastián Lelio, bekend van arthouse films zoals A Fantastic Woman (2017), Disobedience (2017) en Gloria Bell (2018), zal de film gaan regisseren, Lauren Shuker Blum en Rebecca Angelo schrijven het script. Wanneer de film uit zal komen, is nog onbekend.

Kijk jij uit naar Bride? Gaan Scarlett Johansson en Sebastián Lelio een geslaagde remake maken van Bride of Frankenstein? Laat het ons weten!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Scarlett Johansson speelt Bride of Frankenstein in nieuw project van A24 en Apple”

  1. “… extremely excited to emancipate this classic anti-heroine and reanimate her story to reflect the change we see today”. OMG, dat klinkt alsof we hier een lading PC SJW bullshit over ons heen gaan krijgen. A24, een arthouse regisseur, twee schrijfsters… ik weet niet of dit mijn kopje thee gaat worden, ook al is één van die schrijfsters de echtgenote van Jason Blum.

    Beantwoorden

Plaats een reactie