Recensie: Scary Movie 5 (Malcolm D. Lee, 2013)

Grappen en grollen met Scary Movie 5, zitten we daar nog wel op te wachten?

Scary Movie 5Anderhalf uur maximaal lachen belooft het bluray hoesje mij. Dat is de film alles behalve gelukt. Ja er zitten grappige stukjes in, maar écht sterke humor komt niet voorbij. Humor is natuurlijk heel persoonlijk, maar ik heb op een paar keer grinniken na niet hardop gelachen.

In Scary Movie 5 nemen we een kijkje in het leven van het gelukkige echtpaar Dan (Simon Rex) en Jody (Ashley Tisdale). Net thuis uit het ziekenhuis merken ze een aantal bizarre activiteiten op bij hun pasgeboren baby Aiden. Ondertussen probeert het stel hun normale leven als aap-onderzoeker en balletdanseres gewoon weer op te pakken, maar al snel realiseren ze zich dat de familie wordt gestalkt door een kwaadaardige demon. Linday Lohan, Charlie Sheen en Mike Tyson spelen zichzelf in de film, wat zorgt voor hilarische taferelen.

Scary Movie 5 is een parodie op films; Paranormal Activity, Mama, Sinister, Inception, Black Swan en The Rise of The Planet of The Apes. Het idee is wel leuk, maar ondanks dat het zes jaar geduurd heeft voordat dit laatste deel gemaakt is, lijkt hij afgeraffeld. De verhaallijn is matig uitgewerkt, in de bloopers die na afloop te zien zijn, zitten scenes die veel meer diepgang in het verhaal aangebracht zouden hebben. De hoofdlijn gaat vooral om Black Swan, en dat is een horrorfilm die alles behalve ‘scary’ is.

Nou hoor ik jullie denken het is een komedie, wat doet dat er toe? Nou een goede komedie heeft wat mij betreft ook gewoon een goede verhaallijn, zonder losse fladders en dus wel met nuttige grappige sketches.

Het is maar goed dat dit de laatste Scary Movie is, want als ik wil lachen zet ik liever geen Scary Movie meer op. Scary Movie 5 is nu te koop op dvd en blu-ray

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie