TV-serie gebaseerd op duistere ‘Alice in Wonderland’-games aangekondigd

Volgens The Hollywood Reporter is productiebedrijf Abandon Entertainment aan de slag met een dramaserie gebaseerd op de duistere Alice in Wonderland games American McGee’s Alice en Alice: Madness Returns. Schrijver en acteur David Hayter is aangenomen de serie te schrijven. Hayter heeft onder andere de eerste twee X-Men films, Watchmen en eh… The Scorpion King (oef) geschreven.

Hayter schreef het volgende over de serie:

American McGee’s Alice and Alice: Madness Returns game series is a groundbreaking reimagining of the classic tale. It takes you into the heart of a corrupted Wonderland and throws light into shadowy corners the world has never seen. I am beyond excited to bring this world of madness and wonder to a global audience.

Abandon Entertainment wil de serie gaan maken in partnerschap met Radar Pictures die nu de rechten van de gamereeks hebben gekocht. Er is naar het schijnt nog geen zender of streamingdienst die interesse heeft getoond om de serie op zich te nemen. Dat is echter niet heel raar, het is daar wellicht nog erg vroeg voor. Wat dit alles voor gevolgen heeft voor het derde deel uit de gamereeks die gamedesigner American McGee zo graag wil maken is onduidelijk.

Hoe zien jullie de toekomst voor deze duistere en getwiste versie van Alice? Laat het ons weten in de comments!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “TV-serie gebaseerd op duistere ‘Alice in Wonderland’-games aangekondigd”

  1. Niet zo vreemd dat hier geen belangstelling voor is. Een game verfilming. Een sprookje dat al tot op het bot is uitgemolken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet sta te springen met alleen deze info.

    Maar… wat je al wel nu kunt zien is Alice in Borderland (Netflix). Heeft niets met deze Alice te maken maar is wel een fijne brute Japanse serie over spelletjes. Blood en gore genoeg. Het heeft wat weg van Squid Games, maar dan beter. Ik heb er hier weinig over gelezen, maar dit lijkt me toch ook echt een “Nachtvlinders” serie. Seizoen 2 komt eind dit jaar.

    Beantwoorden

Plaats een reactie