Shadowhunters, The Mortal Instruments serie op Netflix

shadowhunters-netflixHet normale leventje van tiener Clary Fray wordt overhoop gegooid als ze ontdekt dat ze behoort tot een mensenras met engelenbloed dat op demonen jaagt.

The Mortal Instruments (Nederlandse titel: Kronieken van de Onderwereld) is een boekenreeks van schrijfster Cassandra Clare en volgt de Schaduwjagers, een ras van half-engel half-mens, die tegen de demonen vechten. Eén van de zes populaire boeken is in 2013 verfilmt door regisseur Harald Zwart: The Mortal Instruments – City of Bones. De film haalde echter niet de beoogde successen en de geplande verfilming van het tweede boek werd geannuleerd.

Maar de producenten geloven wel in de titel, zo vertelde producent Martin Moszkowicz aan The Hollywood Reporter: “There was so much from the book that we had to leave out of the Mortal Instruments film. In the series we’ll be able to go deeper and explore this world in greater detail and depth.”
shadowhunters serie mortal instruments
Die serie, met de naam Shadowhunters, wordt vanaf vandaag uitgezonden op de Amerikaanse tv-zender ABC Freeform. En is in Nederland beschikbaar via Netflix, met wekelijks nieuwe afleveringen.

mortal instruments serie shadowhuntersShadowhunters, de tv-serie gebaseerd op de boekenreeks ‘The Mortal Instruments’ van Cassandra Clare, volgt Clary Fray (Katherine McNamara), die op haar 18e verjaardag ontdekt dat ze uit een lange lijn van Shadowhunters komt; mensen geboren met engelachtige bloed die de mensheid te beschermen tegen demonen. Als haar moeder Jocelyn wordt ontvoerd door een machtige vijand uit haar verleden, wordt Clary in een nieuw leven gegooid en begint de demonenjacht onder de leiding van de charmante en eigenzinnige Shadowhunter Jace Wayland (Dominic Sherwood). Nu woont ze in een schaduwwereld tussen tovenaars, vampiers, weerwolven en feeën. Clary begint een reis van zelfontdekking als ze meer leert over haar verleden en wat haar toekomst kan houden.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

9 gedachten over “Shadowhunters, The Mortal Instruments serie op Netflix”

  1. ik heb net alle afleveringen gezien tis echt een super leuke serie ik heb ook de film gezien maar vind de serie net iets leuker ik heb um trouwens gezien op netflix

    Beantwoorden
  2. Erg jammer dat als je de film gezien hebt het eigenlijk niet meer spannend is. Verder blijft het wel leuk, het is alleen net alsof je constant in de herhaling komt van de film

    Beantwoorden

Plaats een reactie