SINT – de officiële trailer van Dick Maas’ horrorfilm

update: 11 november 2010 in de bioscoop, lees hier de recensie SINT

St. Niklas is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken.

5 december zal nooit meer hetzelfde zijn…

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=j8sf7S6eDu4&fs=1&hl=nl_NL&rel=0]

sint op paard - huub stapelEr volgt een bloedstollende nachtelijke strijd dwars door Amsterdam waarbij maar één ding zeker is: 5 december zal nooit meer hetzelfde zijn…

‘Wansmakelijk effectbejag’

De film heeft sinds de aankondiging vorig jaar voor heel wat commotie gezorgd. Het Belgische Sinterklaasgenootschap reageerde geschokt over de visie van regisseur en schrijver Dick Maas en ook in Nederland reageerde men met verontwaardiging over deze versie van de Goedheiligman.

Het hele productie proces van Sint is op twitter, facebook, hyves en youtube te volgen geweest, van behind the scenes tot willekeurige opmerkingen. Zo dacht Dick Maas hardop na over een mogelijke 3D productie, hetgeen helaas financieel niet haalbaar bleek.

De horrorfilm Sint draait vanaf 11 november in de Nederlandse bioscopen.

Interessant artikel?

17 gedachten over “SINT – de officiële trailer van Dick Maas’ horrorfilm”

 1. het lijkt me een mooi film

  ik heb de trailer gezien

  en wat ik gezien heb bevalt me wel

  het is een echte goede nederlandse horror

  ja die ga ik echt kijken

  Beantwoorden
 2. Wat een commotie om zo’n film. Er zijn zo vele enge posters op straat. Deze film is voor 16+ en ouders dienen dus deze leeftijd advies ter harte te nemen. Niemand dwingt je om de film te zien. En voor wat betreft de posters. Ja, iedereen ziet weleens iets onaangenaams op de reclame borden of andere aanprijzingen. Ik stoor mij bijvoorbeeld enorm aan de mode en cosmopolitian posters en die van Groen Links met hun betweterig gedram.
  Maar daarmee hoef ik nog niet zo’n bald te kopen, dat blijft een keuze.

  Beantwoorden
 3. Ik vind het belachelijk om van het grootste kinderfeest in Nederland een horrorfilm te maken!
  Er is geen betere manier om het voor iedereen te verpesten. Ik ben er van geschrokken dat er nu op deze manier mee om wordt gegaan, en dat men het ziet als ‘normaal’.
  Sinterklaas is een tijd voor vreugde, lachende kinderen en gezellig samen zijn met de familie.
  Moet dit nou echt verpest worden?

  Beantwoorden
 4. Mwah, het grootste kinderfeest… Rond kerst heeft men ook al best wat gortig komische filmpjes gemaakt die men uitzendt op tv terwijl baby puber ouder oma meekijken en Halloween mikt toch ook op de kinderen, niet? Laat die horrorfilm rond uit de lucht aanvallende paasklokken en chocoladerapendekinderen-moordende haas maar komen, of ik maak hem zelf 😉

  Beantwoorden
 5. En hoezo verpest? Als je hem niet wilt zien, ga je er toch niet heen? Zeker niet met je kinderen…
  Ik ga hem aankomende week waarschijnlijk wel kijken. Ben erg benieuwd….!!

  Beantwoorden

Plaats een reactie