Sneekweek vindt nieuwe distributeur in DFW

Update 21-01-2016: Lees hier de recensie van Sneekweek.

Een maand geleden bekeken we wat het faillissement van A-Film voor horrorfilms zouden betekenen. Slechts twee van de nog uit te brengen film vallen in ons favoriete genre. ‘The Green Inferno’ wordt volgende week uitgebracht door Remain in Light en ook de Nederlandse horrorfilm ‘Sneekweek’ heeft nieuw onderdak gevonden.

Dutch FilmWorks neemt de distributie van ‘Sneekweek’ over, de film van Martijn Heijne die door het faillissement van A-Film even dakloos was. Producent Klaas de Jong, bekend van recente succesfilms als ‘Toscaanse Bruiloft’ en ‘Michiel de Ruyter’, tekende eerder deze week de overeenkomst. Het is de eerste keer dat hij samenwerkt met Dutch FilmWorks, dat dit jaar al diverse grote Nederlandse films uitbracht. De opnames van ‘Sneekweek‘ zijn inmiddels afgerond.
still-sneek-week-3
De film haakt speels in op de populaire Sneekweek en de cast is ingevuld door onder anderen Carolien Spoor (‘Homeies’), Jelle de Jong (‘Dokter Deen’), Yootha Wong-Loi-Sing (‘Hoe duur was de suiker’), Marly van der Velden, Ferry Doedens (beiden GTST), Kimberly Klaver (‘Verliefd op Ibiza’), Diederik Ebbinge (‘Toscaanse Bruiloft’) en Frank Lammers (‘Michiel de Ruyter’). Ook Holly Brood en de bekende vlogger Furtjuh (Rutger Vink) spelen rollen in de niet al te serieuze film die zich afspeelt rondom de bekende Friese zomerfeesten.


Zes bevriende studenten – 3 meiden, 3 jongens – komen naar de Sneekweek om een week lang te zeilen en los te gaan. Eenmaal aangekomen in een gigantische villa kan het feest beginnen. Maar gaandeweg komt een geheim uit hun verleden bovendrijven. Er is een paar jaar geleden iets misgegaan bij de ballotage van hun studentenhuis. Wanneer blijkt dat de villa niet door één van hen is geregeld, lopen de spanningen snel op. Ze proberen hun week niet te laten verpesten en feesten door. Maar er gebeuren steeds meer bizarre dingen en als een aantal vrienden door een foute mix van Ritalin en antidepressiva onverwachte bijwerkingen vertonen, vertrouwen ze niemand en zelfs elkaar niet meer. Wat de vakantie van het jaar had moeten zijn, eindigt in een nachtmerrie…

‘Sneekweek’ zal vanaf 21 januari 2016 in de Nederlandse bioscopen gaan draaien.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie