Spike Lee laat een occulte godheid weer oprijzen in Afrika in Netflix film The Realm Of Cthulhu

Cthulhu is geen onbekende voor de kenners van H.P. Lovecrafts’ werk. Nadat hij verscheen in horrorserie Lovecraft Country, zullen deze oude godheid en zijn tentakels hun opwachting maken in de Netflix Original Gordon Hemingway & the Realm of Cthulhu, geproduceerd door Spike Lee.

Gordon Hemingway & the Realm of Cthulhu speelt zich af in het Oost-Afrika van 1928. De losgeslagen scherpschutter Gordon Hemingway zal in deze film strijden aan de zijde van de Ethiopische krijger-prinses Zenebé tegen een eeuwenoud kwaad, dat haar koninkrijk in zijn greep heeft.

Producent Spike Lee is gerenommeerd om zijn films met een Afro-Amerikaans thema, zoals het gevierde BlacKkKlansman uit 2018. Zijn laatste uitstapje in het horrorgenre was Da Sweet Blood of Jesus (2014), waarbij een antropoloog hongert naar mensenbloed nadat hij met een opgegraven dolk van een oude Afrikaanse stam wordt gestoken (al is die film niet eng te noemen). Gordon Hemingway & the Realm of Cthulhu wordt geregisseerd door Stefon Bristol.

Het vervlechten van de Afro-Amerikaanse cultuur en verleden met de mythos van H.P. Lovecraft zagen we al eerder in Lovecraft Country (2020). De jaren ’50 rassenhaat en discriminatie van de zwarte gemeenschap in Amerika vormen in deze serie een even groot gevaar voor de zwarte hoofdpersonen als de abominaties van Lovecraft (lees binnenkort mijn review van de volledige serie!). Jonathan Majors, die de hoofdrol had in Lovecraft Country, is in gesprek om ook in Gordon Hemingway & the Realm of Cthulhu een belangrijke rol te spelen.

De week van 15 maart is het Lovecraft week bij De Nachtvlinders! De hele week besteden we aandacht aan de vader van de cosmische horror- en de films, games en andere media die geïnspireerd werden door zijn werk. Wist je dat H.P. Lovecraft een ontzettende racist was bijvoorbeeld? Dit en meer lees je hier tijdens Lovecraft week!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie