Sprookjes komen (weer) tot leven: Grimm spin-off in de maak

De Amerikaanse zender NBC werkt aan een spin-off van de populaire serie Grimm. Grimm was een duistere fantasy-/detectiveserie, gebaseerd op de beroemde sprookjes van de gebroeders Grimm. De serie begon ongeveer tegelijkertijd met Once Upon A Time, en wordt daar regelmatig mee vergeleken, hoewel Grimm een stuk grimmiger is.

In de originele serie ontdekt rechercheur Burckhardt (David Giuntoli) dat hij een ‘Grimm’ is. Hij kan – vaak op sprookjes gebaseerde- mythische wezens zien, en het is zijn taak om mens en monster tegen elkaar te beschermen. Burckhardt wordt bijgestaan door ‘tough guy’-detective Hank Griffin (Russel Hornsby) en de pacifistische weerwolf Monroe (Silas Weir Mitchell).

Grimm begon in 2011 en kwam in 2017 tot een einde, maar NBC ziet blijkbaar wel brood in meer bovennatuurlijke slechteriken. De spin-off bouwt voort op de mythologie van de originele reeks met enkele van de originele acteurs en een heel stel nieuwe personages en mysteries. De serie lijkt waarschijnlijk vrij veel op het origineel, maar zal een vrouwelijke hoofdrolspeler krijgen. David Giuntoli had het vorig jaar al over een mogelijke spin-off over Trubel. Doordat de serie acteurs wil zien uit de originele serie, lijkt het erop dat de serie niet ver van de gebeurtenissen in de originele Grimm zal afspelen.

Afbeeldingsresultaat voor grimm spin off

De spin-off van Grimm wordt geschreven door Melissa Glenn (Iron Fist, Zoo, Leverage), maar David Greenwalt en Jim Kouf, de bedenkers van de originele serie, zijn wel bij het project betrokken als producenten en consultanten.De serie is nog maar in een vroege staat van ontwikkeling, vandaar dat er nog geen titel, plot of releasedatum is vastgesteld. Fans zullen het tot de spin-off af is moeten doen met de originele serie.

De eerste vijf seizoenen van Grimm zijn in Nederland terug te kijken op Netflix. Wanneer het zesde seizoen daar wordt toegevoegd is helaas nog niet bekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Sprookjes komen (weer) tot leven: Grimm spin-off in de maak”

Plaats een reactie