Teaser Okja – Monsterlijke coming-of-age met ecohorror?

Naast tv-series gaat Netflix zich steeds meer inzetten op grote filmproducties, gisteren was daar de easer van Bright en vandaag ontvangen we de aankondiging van Okja. En wederom kunnen we niet direct met zekerheid zeggen in hoeverre deze titel van filmaker Bong Joon Ho (The Host & Snowpiercer) interessant is voor horrorliefhebbers. De teaser komt misschien erg schattig over, een tekst als “the animal in all of us” zet daar vraagtekens bij.

OKJA | Teaser [HD] | Netflix

Ook de officiële omschrijven belooft iets in de hoek van coming-of-age met een dosis ecohorror (is dat een bestaande term?).
De visionaire filmmaker Bong Joon Ho, het creatieve brein achter de wereldwijde sensatie Snowpiercer, komt met een nieuw grensverleggend avontuur Okja.
De film gaat over Mija, een jong meisje dat alles moet riskeren om te voorkomen dat haar beste vriend, een gigantisch beest genaamd ‘Okja’, ontvoerd wordt door een machtige multinational. In deze coming-of-age dramafilm zien we hoe Mija haar horizon verbreden op een manier die niemand zich voor zijn kind wenst, een kennismaking met de harde realiteit: experimenten met genetisch gemodificeerde levensmiddelen, globalisering, eco-terrorisme en de obsessie van de mensheid rond imago, merk en zelfpromotie.


Okja is geregisseerd door Bong Joon-ho (Snowpiercer) en mede-geschreven door Jon Ronson (Frank). De cast bestaat uit: Tilda Swinton (Hail, Caesar!), Jake Gyllenhaal (Nightcrawler), Paul Dano (Love & Mercy), Lily Collins (Rules Don’t Apply) en Steven Yeun (The Walking Dead). Mija wordt gespeeld door Ahn Seo-hyun.
DEALS!
Eerste 7 films van Nightmare on Elmstreet voor slechts €14,99
7 films uit de Conjuring Universe voor slechts €26,99

Een monster, een opgroeiend meisje en de wrede wereld van volwassenen. Op 28 juni zullen we leren hoe duister deze wereld, ik bedoel film, echt wordt.

<Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Ontvang elke week nieuws, tips en prijsvragen in jouw mailbox!

Plaats een reactie