Teaser tv-serie Castle Rock is een Stephen King-cocktail

Het jaar dat schrijver Stephen King 70 is geworden is ook het jaar dat de film- en tv-wereld volop put uit zijn werk. De nieuwe IT is een groot succes, The Dark Tower weer iets minder. Netflix heeft deze maand de verfilmingen van Gerald’s Game en 1922. Hulu, de Amerikaanse streamingdienst, staat klaar om de volgende Stephen King-serie te lanceren: Castle Rock.

Geen verfilming

Wat deze tv-serie uniek maakt, het is geen verfilming van een boek. Castle Rock speelt zich af in het Stephen King-universum. OF eigenlijk, Castle Rock is een plaats zijn universum, net als bijvoorbeeld Derry en Jerusalem’s Lot. Sommige plaatsen doet de schrijver vaker aan dan onderen, ze liggen allen in de staat Maine. The Dead Zone en Cujo zijn de bekenste verhalen die zich afspelen in Castle Rock, maar ook wordt de plaats genoemd in It, The Stand, Bag of Bones, Gerald’s Game.

De wereld is als je al deze lijntjes gaat trekken vrij ingewikkeld:

Gillian, aka Tessiegirl, heeft geprobeerd alles in beeld te brengen (zonder The Dark Tower). Deze infographic is in groot formaat ook te koop.

Wat het verhaal van de Castle Rock tv-serie wordt is nog niet heel duidelijk, maar zie jij een aantal bekende koppen in deze teaser?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie